Confidenţialitate

Amenzi de 1,7 milioane de lei pentru mai multe unități alimentare de pe litoral. Neregulile găsite de inspectorii sanitari

Bilanț îngrijorător al controalelor efectuate de inspectorii sanitari veterinari în stațiunile de pe litoralul românesc. Numai în ultima perioadă, din cauza neregulilor constatate la inspecții, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1,7 milioane de lei, mai multe unități alimentare au fost inchise total sau temporar pana la remedierea deficiențelor.

Inspectorii sanitari veterinari detasati pe litoral au verificat intr-un interval de trei săptămâni, 650 de unități alimentare si au sancționat 140 dintre acestea cu amenzi care totalizează 1,7 milioane de lei.

Echipele de inspectori din cadrul „Comandamentului Estival 2022” își desfășoară activitatea în nouă locaţii, care acoperă litoralul, de la Corbu până la Vama Veche.

Cele mai multe neregulii au fost constatate în stațiunile în care funcționează unități alimentare temporare. Inspectorii DSV au interzis activitatea unei terase din Năvodari și au suspendat temporar activitatea unor dughene din Vama Veche și Eforie care vindeau produse alimentare in condiții de igienă precară.

Amenzile, care ajung și la 10.000 de lei, au fost date pentru murdăria din unități, depozitarea în căldură a produselor alimentare, folosirea de ustensile și utilaje în stare insalubră, vânzarea de alimente expirate. Controalele vor continua.

Inspectorii vor verifica respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în pensiuni, tabere şcolare, creşe şi grădiniţe. O atenţie sporită va fi acordată târgurilor şi festivalurilor culinare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. A

cest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Foto: Shutterstock

Citește și: Stațiunea Mamaia nu mai este în topul preferințelor de pe litoral. Tot mai mulți turiști merg în stațiunile din sudul țărmului românesc | AUDIO