Confidenţialitate

Ambasadorul Ucrainei la București a fost convocat la Ministerul de Externe în legătură cu posibile lucrări la Canalul Bâstroe | AUDIO

Reacții de la București în scandalul Canalului Bâstroe: Autoritățile române susțin că vor verifica în următoarea perioadă dacă lucrările făcute de partea ucraineană afectează ecosistemul Deltei Dunării.

În acest context, ambasadorul Ucrainei la București a fost convocat la Ministerul de Externe. Premierul Nicolae Ciucă:

„Domnul ambasador astăzi va fi la Ministerul de Externe și discuția va fi pentru obținerea aprobării ca mijloacele noastre tehnice să poată să meargă pe canal. Întreținerea este pentru 3,5 metri, ce depășește această adâncime înseamnă adâncirea canalului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Infrastructurii din Kiev anunţă că adâncimea Canalului Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri. Sâmbătă, Ambasada Ucrainei la București anunța că este vorba numai despre lucrări de întreținere a căii navigabile.

Săptămâna trecută, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că România nu este de acord cu aceste lucrări de dragare.

„În acest moment dați-ne voie să verificăm și să confirmăm aceste date, niciuna dintre instituțiile despre care am făcut vorbire nu poate să confirme aceste date, până când nu ajungem pe canal, să putem să verificăm și să executăm lucrările de adâncime.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avertisemente au fost trimise și anul trecut atât Comisiei Europene, cât și autorităților ucrainene. România nu vrea ca brațele Dunării Chilia și Bâstroe să fie incluse în rețeaua europeană de transport fluvial.

Foto: Wikipedia

Citește și: Anchetă Le monde: Auchan ar fi aprovizionat armata rusă din Ucraina sub pretextul ajutorului umanitar | AUDIO