Confidenţialitate

Alți doi tineri, dați dispăruți la Costinești. În ciuda codului galben de vânt, au mers să înoate în largul mării și nu au mai ieșit

Alertă la Costinești. Nave ale Garzii de Coastă și ale Agenției de salvare a Vieții pe mare caută doi tineri de 17 și 18 ani, dispăruți marți seară în valuri la Costinești. Pe litoral e cod galben de vânt puternic, porturile sunt inchise.

Primele informații despre dispariția celor doi tineri au veni marți seară, în jurul orei 21.30. Cineva de pe plaja din Costinești a anunțat că două persoane care înotau în larg nu ar mai fi ajuns la țărm. Era vânt, valuri mari, curenți puternici.

De altfel, steagul rosu care interzice scăldatul în mare este arborat de trei zile pe toate plajele din sudul litoralului. Cu toate astea, în căutarea celor doi tineri au fost trimise două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă și Agenției de Salvare a Vieții pe Mare, împreună cu un echipaj SMURD de la ISU Dobrogea.

Deși nimeni nu anunțase oficial lipsa sau dispariția celor două persoane.

Căutările au încetat în jurul orei 2.,00. De dimineață a venit și vestea care confirma dispariția.

O femeie din Vaslui a anunțat poliția din Costinești că cei doi copii ai ei nu au ajuns seara trecută la hotelul în care erau cazați.

Căutările pe mare au fost reluate.

Pe litoral e cod galben de vânt puternic, scăldatul în mare este interzis. De la începutul acestei săptămâni, patru persoane, între care și un salvamar care încerca să salveze un turist, au murit înecate în valurile furioase.

Alți zeci de turiști care au ignorat steagul roșu au fost salvați de salvamari în ultima clipă.

Citește și: Salvamarii, disperați din cauza victimelor de la malul mării: „Steagul roșu e și pentru noi, vreți să ne punem viața în pericol pentru un viteaz? | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Costin Dinca