Adriana Nica, destituită de la conducerea Spitalului Universitar de Urgență București

Conducerea Ministerului Sănătății a decis destituirea Adrianei Nica din postul de manager al Spitalului Universitar de Urgență București.

Corpul de Control al MS  a constatat mai multe deficiențe de management la nivelul unității sanitare, dar și că, în aceste zile, nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

În cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie, în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus.

Adriana Nica va fi înlocuită de Cătălin Cârstoiu.

Secretarul de stat Nelu Tătaru a confirmat, sâmbătă, la Europa FM, că un pacient internat la Spitalul Universitar din București a fost confirmat cu noul coronavirus. A fost începută o anchetă epidemiologică, iar secția respectivă a fost izolată.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, 59 de noi cazuri de coronavirus față de ieri, bilanțul total urcând astfel la 367 de persoane, dintre care 52 s-au vindecat.

În contextul noilor măsuri adoptate pentru controlul răspândirii Covid-19 pe teritoriul României, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut apel, sâmbătă, la reponsabilitatea populației. Potrivit lui Raed Arafat, deși în ordonanța militară anunțată de ministrul Internelor sunt făcute recomandări, acestea ar trebui considerate “ca și cum ar fi fost obligatorii”.

“Astăzi, cu toții am observat că un pic populația s-a relaxat … și am văzut că mai mulți au fost la picnic, la drumeții afară, având în vedere că vremea a fost frumoasă. Am fost necesitați să emitem și un mesaj prin RO-ALERT, să le reamintim oamenilor de situația în care ne aflăm. Chiar dacă situația nu este critică, prevenirea rămâne linia cea mai importantă de apărare împotriva acestei boli. Rugămintea noastră către toți: chiar dacă prin ordonața militară emisă recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca și cum ar fi fost obligatorii! Comportați-vă cât mai responsabil, pentru a vă proteja și a proteja familiile voastre. Comportați-vă responsabil și aplicați regulile de igienă personală. Evitați ieșirile din casă dacă nu sunt justificate și respectați toate indicațiile autorităților!”, a subliniat Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reacţionat după ce bucureștenii au ieşit în număr mare, sâmbătă, la plimbare în parcuri sau la grătar, în împrejurimile orașului.

Aproape un miliard de persoane din întreaga lume suni izolate la domiciliu în peste 30 de ţări, fie ca parte a măsurilor obligatorii impuse de autorităţi, fie în urma recomandărilor acestora. Numărul este unul fără precedent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS