Confidenţialitate

Moţiunea de cenzură la adresa guvernului Dăncilă, respinsă în Parlament

Plenul Parlamentului a respins  moţiunea de cenzură ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, semnată de PNL, USR şi PMP.

S-au înregistrat 166 de voturi “pentru” şi 4 “împotrivă”.

Pentru a trece, era nevoie de minimum 233 de voturi “pentru”.

“N-ai cum să ai un cap limpede când ai în frunte un cap tulbure. Primul lucru care iese în evidenţă este mărimea acestui text. Am senzaţia – dacă toţi parlamentarii şi membrii Guvernului făceau greşeala de a imprima pe hârtie tot acest text s-ar fi tăiat păduri cam cât taie sponsorii unora dintre semnatari. O altă chestiune care sare în evidenţă este autorul – am încercat să înţeleg cine a scris acest text, pentru că pare un personaj schizoid. E o minte colectivă sau folosesc un neuron în grup? (…) Toate datele statistice din această maculatură de cenzură sunt din luna mai cel târziu.

Şi am spus: de ce au scris un text în mai pe care să îl depună în iunie? După care mi-am dat seama că, de fapt, l-au trimis la citit până când l-a înţeles. Durează ceva, pentru că mai intervine o bicicletă, mai intervine o vacanţă, mai pleacă un consilier prezidenţial – ăla responsabil cu cititul, probabil a rămas ăla doar responsabil cu înţelesul”, a afirmat Şerban Nicolae, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Înainte de dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură, în Parlament, Kelemen Hunor a anunțat că parlamentarii UDMR vor participa la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar apoi vor părăsi sala şi nu vor vota, ceea ce s-a și întâmplat în urmă cu puțin timp. La vot nu au stat nici parlamentarii actualei coaliții.