Confidenţialitate

9 lucruri mai puţin cunoscute despre familia regală britanică, dezvăluite în documentarul “Our Queen at 90”

Un documentar difuzat recent la postul de televiziune ITV a dezvăluit un portret intim al reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a suveranei. BBC News enumeră noutățile despre familia regală britanică prezentate în documentarul “Our Queen at 90”.

1. Prințul George îi spune reginei, străbunica sa, “Gan-Gan”.

2. La Castelul Balmoral există o pernă cu sloganul “Este bine să fii regină”.

3. Ducesa de Cambridge este tachinată de către alți membri, mai experimentați, ai familiei regale, pentru că “vorbește prea mult” la evenimente.

4. Regina își pune geanta la spate atunci când este așezată pe scaun — cel puțin așa s-a întâmplat când a fost filmat acest documentar.

5. Biblioteca de la Balmoral include și cartea “Fools of Fortune”, de William Trevor.

6. Ducele de Cambridge a combinat pronunțarea numelor a două comitate la prima sa recepție diplomatică, ceea ce a fost “destul de jenant”.

7. În timpul întâlnirii lor săptămânale de la Palatul Buckingham, premierul David Cameron și regina discută sau nu despre țările pe care le-au vizitat. Cameron a povestit despre “cât de interesant a fost momentul” în care i-a vorbit reginei despre o țară pe care aceasta nu a vizitat-o.

8. Lustruirea tacâmurilor folosite la dineurile de stat începe cu circa două luni înainte de eveniment.

9. Regina folosește cuvântul “plonk” (“pleosc” n. red.).