Confidenţialitate

7 lucruri pe care le poți face din fotoliu pentru a te relaxa

Ritmul în care trăim este alert, astfel că responsabilitățile se succed imediat sau se suprapun. Facem multe lucruri pentru serviciu, pentru familie și pentru asigurarea unui trai confortabil. Toate aceste activități ne solicită și produc stres și oboseală, care, la rândul lor, ne afectează calitatea vieții. De aceea, trebuie să ne facem timp și pentru noi. Activitățile de relaxare ajută la refacerea energiei fizice și mintale, dar și la reglarea dispoziției și la formarea unei atitudini pozitive. Unele activități relaxante necesită deplasarea de la domiciliu, ori anumite resurse și echipament. Altele se pot face acasă, dintr-un fotoliu confortabil. Este și cazul celor 7 pe care ți le prezentăm în continuare.

  1. Lectură

Cititul este una dintre cele mai relaxante activități. Pentru că trebuie să te concentrezi pe text și mintea ta este ocupată cu înțelegerea și vizualizarea informațiilor pe care le parcurgi, grijile dispar, mușchii se relaxează și ritmul cardiac încetinește. Ai nevoie de un fotoliu confortabil de la unicspot.ro pentru a sta confortabil când citești. Alege o carte care te amuză, te instruiește, îți pune întrebări sau îți dă fiori și scufundă-te în paginile ei.

  1. Rezolvare de integrame sau jocuri logice

Integramele și rebusurile sunt relaxante și îți pun creierul la treabă. În plus, înveți cuvinte noi, deci îți îmbunătățești vocabularul. Într-un fotoliu confortabil rezolvarea unei pagini dintr-o revistă de integrame poate deveni un obicei zilnic care îți aduce relaxarea de care ai nevoie. Poți încerca și jocuri logice, ca sudoku, șarade, ș.a.

  1. Croșetat

Chiar dacă mult timp am asociat croșetatul cu generația bunicilor, în prezent mânuirea andrelelor este o activitate la modă. Oamenii au descoperit că este o modalitate practică de a-ți face propriile modele de haine și de a te relaxa. În plus, croșetatul antrenează concentrarea și atenția, de aceea a intrat în curriculumul școlilor din țările nordice. Câteva zeci de minute pe zi de croșetat te deconectează de la rutina zilnică și îți oferă satisfacția lucrului făcut cu mâna ta.

  1. Jocuri video

Jocurile pe calculator sau consolă sunt o modalitate eficientă de a ieși din ritmul activităților cotidiene, iar dacă stai într-un fotoliu comod, relaxarea este garantată. Alege un ecran mare pentru a nu-ți obosi ochii și a putea sta la o distanță confortabilă. Bineînțeles, în acest caz ai nevoie de controllere sau tastatură wireless ori cu cablu lung. Boxele cu sunet bun au un rol important pentru crearea atmosferei propice.

  1. Vizionarea filmelor

Filmele sunt populare nu doar printre cinefili, ci și printre cei care vor să se relaxeze rapid. Indiferent de genul lor, filmele ne prezintă lumi, personaje și idei. Intriga, efectele speciale, cadrele ne transpun în universul creat de regizor și ne relaxează. Și documentarele sunt relaxante, atât cele cu imagini spectaculoase din natură, cât și cele cu tematică istorică ori științifică.

  1. Baie caldă la picioare

O baie caldă la picioare reprezintă un leac tradițional pentru răceli, dar este și un mod de a te relaxa. Picioarele sunt foarte solicitate la muncile care se desfășoară în picioare, pe scaun sau care presupun parcurgerea unor distanțe mari. Apa caldă ajută la relaxarea tendoanelor și mușchilor și creează o senzație plăcută, care se răspândește în tot corpul.

  1. Savurarea unei băuturi

Indiferent că îți place ceaiul, cafeaua, vinul sau berea, degustarea unei băuturi de calitate este un prilej de relaxare. Într-un fotoliu confortabil fiecare ridicare a ceștii sau paharului devine un ritual care îți creează calm și plăcere. Evită excesele, indiferent de băutura preferată, pentru că relaxarea se poate transforma în durere de cap.

Câteva zeci de minute într-un fotoliu confortabil te relaxează. Alege una dintre activitățile de mai sus și bucură-te de timpul tău liber.

Foto: pexels.com