Confidenţialitate

5 județe din vestul și NV țării, sub cod portocaliu de căldură și disconfort termic luni și marți. Meteorolog: Temperaturi peste pragul caniculei | AUDIO

Cod portocaliu de căldură şi disconfort termic accentuat în cinci judeţe din vestul şi nord-vestul ţării. Avertizarea meteorologilor este valabilă pentru astăzi și mâine.

În zone din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin se vor înregistra frecvent peste 36-38 de grade Celsius, potrivit ANM.

„Din punct de vedere al evoluției regimului termic, lucrurile evoluează așa cum am spus, azi și mâine, într-un mod nefavorabil: disconfort termic accentuat, temperaturi peste pragul caniculei, peste 35 de grade Celsius, chiar spre 37-38 de grade Celsius în regiunile vestice, mai ales în zonele de câmpie și de deal din Maramureș până în Banat. Cod galben în celelalte zone de câmpie, de podiș, chiar și de deal”, a spus meteorologul Silviu Grigore la Europa FM, în emisiunea „Deșteptarea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Meteorologul Silviu Grigore: În a doua parte a săptămânii vor fi zone din țară în care temperaturile scad mai bine de 10 grade Celsius

„Vor fi zone din țară în care vor scădea mai bine de 10 grade Celsius față de cele de la începutul săptămânii. Mă refer la cea de-a doua parte a săpămânii. Furtunile rămân de interes. Această schimbare de masă de aer se va produce pe fondul accentuării semnificative – și subliniez acest lucru – a instabilității atmosferice, iar furtunile, dacă vor fi de interes, miercuri – cel mai probabil – în vest, în nord, centru sud-vest, nord-est. Iar joi vor fi de interes mai ales în regiunile sudice, sud-estice”, a mai spus Silviu Grigore în emisiunea „Deșteptarea” de la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Craiovenii fac bilanțul pagubelor după furtună