Confidenţialitate

Craiovenii fac bilanțul pagubelor după furtună

O furtună puternică a paralizat Craiova seara trecută. Străzile au fost inundate, iar mașinile unor craioveni au fost luate de apă. Alții au rămas blocați în mașini pe străzile inundate.
Oamenii rămași blocați în mașini au fost salvați de pompieri. Echipajele ISU au ajutat și două persoane care rămăseseră blocate într-o farmacie. Ploaia a fost atât de puternică încât a inundat tot orașul. Pe unele străzi mașinile au fost luate de apă, iar pe altele le-a înghițit până la jumătate. Inundații au fost și în locuințe, la mall, la spitalul județean, muzeul de Arta și la arhiva Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. In pasajul din centrul Craiovei a fost atât de multă apă, încât pompierii au fost nevoiți să foloseasca barca pneumatica pentru a face verificări.
Nu doar ploaia a făcut ravagii ci și vântul puternic. Mai multe acoperișuri au fost luate de vânt, copaci și stâlpi de iluminat de pe străzile Craiovei au fost rupți. Au căzut fie în stradă, fie pe mașini. După un bilanț provizoriu, cel puțin 14 autoturisme au fost avariate.
Pompierii și angajații Primăriei Craiova au lucrat continuu pentru a scoate apa din zonele inundate și a curăța străzile.
Pagubele produse de furtună încă nu au fost estimate.