Confidenţialitate

Un tânăr mort și alți 2 în comă la Spitalul Floreasca după ce au consumat droguri la SAGA Festival 2022, deși Agenția Națională Antidrog avea puncte de informare pentru tineri | AUDIO

Un tânăr și-a pierdut viața, iar alți doi sunt în comă la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca după ce au consumat droguri la SAGA Festival 2022, pe Arena Națională. În cele 3 nopți ale evenimentului, din 73.000 de participanți 97 au avut nevoie de îngrijiri medicale fie din cauza alcoolului în exces, fie a substanțelor interzise. Polițiștii au deschis peste 100 de dosare penale pentru consum sau trafic de droguri, spun surse din rândul anchetatorilor pentru G4Media.

Consumul de droguri e un fenomen care face parte din lumea modernă, iar autoritățile ar trebui să aibă toleranță zero față de traficanți, spune la Europa FM sociologul Gelu Diminică.

3 tineri au intrat în stop cardiorespirator în prima seară SAGA Festival. 1 dintre ei și-a pierdut viața

Vineri, în prima seară a SAGA Festival trei tineri au intrat în stop cardio-respirator după ce au consumat droguri în timpul concertului care avea loc pe Arena Națională. Unul dintre ei și-a pierdut viața, iar ceilalți doi sunt internați la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca.

Organizatorul evenimentului spun că sunt complet împotriva consumului de substanțe interzise și susțin că echipele de securitate au controlat în detaliu toți participanții la eveniment. Și pe litoral și în cluburi se consumă droguri. Fenomenul este din păcate parte din lumea modernă, explică sociologul Gelu Duminică.

Gelu Duminică, sociolog: „Rolul autorităților este de a educa și de a controla cât de mult”

„Înainte era alcool, acum este și drog. Face parte din lumea modernă, din păcate, dar aici rolul autorităților este de a controla cât de mult și de a educa cât de mult”, a spus sociologul Gelu Duminică la Europa FM.

Când vine vorba de educație, Agenția Națională Antidrog a fost prezentă la SAGA Festival cu puncte de informare pentru tineri, mai precizează organizatorii.

„Pe pachetele de țigări li se spune că fumatul este dăunător și uite consumul de țigară în România este foarte mare. Faptul că tu ai puncte de informare acolo e precum agheasma: nu strică, dar nici nu ajută”, a mai spus Gelu Duminică.

Gelu Duminică: „Foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu parte din autorități, dar este opinia mea bazată pe experiență”

Sociologul se întreabă cum de au reușit traficanții de droguri să treacă de filtrele de securitate: „Asta poate să ne spună doar autoritățile. Din punctul meu de vedere – și aici e doar o opinie bazată oarecum pe experiență – foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu autoritățile, cu parte din autorități”.

În 3 zile de SAGA Festival polițiștii au deschis peste 100 de dosare penale pentru consum sau trafic de droguri spun surse din rândul anchetatorilor pentru G4Media. Au fost înregistrate și 89 de apeluri la numărul unic 112 în legătură cu volumul muzicii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Drogurile fac victime la SAGA Festival

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.