Confidenţialitate

Drogurile fac victime la SAGA Festival

Un tânăr a murit și alți doi sunt spitalizați în stare gravă după ce au consumat droguri la un festival organizat, în acest sfârșit de săptămână, la București.

Cei trei au intrat în stop cardio-respirator în timpul concertului de vineri seară de pe Arena Națională. Unul dintre ei a murit în drum spre spital, a declarat Alis Grasu, manager al Serviciului bucureștean de Ambulanță, pentru Libertatea.

Ceilalți doi tineri sunt intubați la Secția de Toxicologie a Spitalului Floreasca.

“Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care acceseaza zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constantă pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezentă la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționam faptul că echipajele SMURD și Ambulanța au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital”, au transmis organizatorii.