1.000 de doze de imunoglobulină au intrat miercuri în ţară

Cele 1.000 de doze de imunoglobulină care au intrat miercuri în ţară, au fost livrate către SC UNIFARM în cadrul unuia dintre contractele pe care compania le are în derulare, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Dozele sunt destinate tratamentului bolnavilor care suferă de imunodeficienţă primară şi boli autoimune, centralizate de către Ministerul Sănătăţii.

Aceste doze nu fac parte din cele achiziţionate prin Mecanismul european de protecţie civilă, ci sunt cumpărate prin UNIFARM de la producători, au precizat surse din minister.

“În urma declanşării mecanismului de protecţie civilă, a fost transmis de către Crucea Roşie din Austria calendarul de livrări către România, în 4 tranşe, a unui număr total de 16.000 de doze de imunoglobulină. Conform acestui calendar, primele 2.500 de doze ar urma să intre în ţară la finalul acestei luni, urmând ca până la jumătatea lunii mai să fie livrată toată cantitatea achiziţionată”, afirmă Ministerul Sănătăţii în comunicat.

Reprezentanţii MS precizează că sunt în curs de derulare procedurile de achiziţie de imunoglobulină din SUA.

Săptămâna trecută Guvernul a acordat un ajutor de stat individual către SC UNIFARM SA în valoare de 44.27 milioane lei, pentru aprovizionarea cu imunoglobulină necesară tratamentului populaţiei, în cadrul mecanismului de protecţie civilă declanşat de Ministerul Sănătăţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS