Confidenţialitate

O nouă zonă de agrement, de 16.000 de metri pătrați, se deschide în acest weekend la Brașov. Parcul, amenajat de Primărie cu fonduri europene | GALERIE FOTO

O zonă de agrement de 16.000 de metri pătrați se deschide în acest weekend la Brașov, în cartierul Răcădău. Parcul, amenajat de Primărie cu fonduri europene, pune la dispoziție zone distincte pentru diferite activități sportive și de relaxare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noul parc a fost amenajat în zona cunoscută sub denumirea de „La Iepure” din cartierul Răcădău.

Spațiul de agrement în aer liber se întinde pe mai mult de 16.000 de metri pătrați și include alei pietonale, piste de biciclete, aparate de fitness și locuri de joacă.

Parcul este gândit astfel încât să ofere atracții pentru toate vârstele. Aici au fost create și trasee de Pump Track, dar și poligon de biking pentru cei mici.

Mai mult, zona a fost înverzită prin plantarea a peste 400 de arbori și a altor arbuști decorativi și plante aclimatizate zonei. Începând de sâmbătă, brașovenii și turiștii se vor putea bucura de toate aceste noutăți ale parcului.

Proiectul a fost realizat pe parcursul anului trecut, din fonduri europene, și a costat peste 6 milioane de lei.

Primăria Brașov: „Între orele 14:00 și 18:00 au loc și concerte cu trupe de copii și tineri brașoveni, precum și DJ”

„Nu uitați că mâine, 2 martie, în zona „La Iepure“ din Răcădău, de la ora 14:00, deschidem cel mai nou și cel mai mare parc de agrement și sport din ultimii 15 ani amenajat de primărie.

Pe o suprafață de peste 16.000 de m.p., cu o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, primăria a amenajat o zonă verde, cu alei pietonale, foișoare, balansoare, locuri de joacă, echipamente de fitness, poligon de biciclete și trasee de pump track, o platformă betonată pentru asigurarea service-ului pentru biciclete, stație de bike sharing, fântână arteziană decorativă, mese de șah.

În cea mai mare parte a parcului, pe o suprafață de 14.000 de metri pătrați, au fost amenajate zone verzi irigate și s-au plantat aproximativ 400 de arbori. Acestora li se adaugă zone verzi, înierbate sau plantate cu flori și arbuști decorativi.

Între orele 14:00 și 18:00 au loc și concerte cu trupe de copii și tineri brașoveni, precum și DJ”, transmite Primăria Brașov într-o postare pe Facebook.

Sursa colaj foto: Primăria Municipiului Brașov / Facebook

Citește și: Brașov: Tone de haine second-hand, rupte și murdare, confiscate de la o firmă de către comisarii ANPC | AUDIO