Confidenţialitate

Zelenski: „Va fi lansată Cartea torționarilor, despre crimele rusești”. Ucraina a deschis peste 16 mii de anchete ce privesc crimele de război | VIDEO

Crimele de război comise în Ucraina continuă să fie cercetate. Procurorii ucraineni anunță că au trimis în judecată încă opt dosare legate de atrocitățile comise de aramata rusă. În același timp, președintele Zelenski spune că va fi lansată „Cartea torționarilor”, tot despre crimele rusești.

Ucraina a deschis peste 16 mii de anchete legate de posibile crime de război comise în timpul invaziei rusești din ultimele 3 luni.

Procurorul general Irina Venediktova a anunțat că încă opt dosare au fost înainte justiției, pe lângă cele trei cazuri în care au fost decise deja sentințe contra unor soldați ruși. Printre aceștia se numără și un militar rus de 21 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui bărbat neînarmat.

„Vorbim despre oameni care au venit şi să violeze, să ucidă civili și să jefuiască”, a spus Venediktova citată de Reuters.

Va fi lansată în Ucraina și „Cartea torționarilor”, care documentează atrocitățile rusești din timpul invaziei, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Cei care au dat ordine. Cei care au făcut posibil tot ce au făcut în Ucraina. În Bucha, în Mariupol, în toate oraşele noastre, a spus Zelenski.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Banca Mondială a aprobat o nouă finanțare pentru Ucraina, în timp ce Turcia și Rusia negociază exportul de cereale ucrainene

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.