Confidenţialitate

Mesajul lui Zelenski după 100 de zile de război: Victoria va fi a noastră. Glorie Ucrainei | VIDEO

După 100 de zile de război, aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei este sub ocupație rusă, spune președintele Volodimir Zelenski care susține însă că vor învinge. Rusia promite că „munca” în Ucraina va continua până la atingerea tuturor obiectivelor. 12 milioane de oameni și-au părăsit casele de începutul invaziei ruse. Amploarea distrugerilor sfidează logica, anunță Crucea Roșie.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: „Am apărat Ucraina 100 de zile. Victoria va fi a noastră”

La Kiev, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a marcat cea de-a 100-a zi de război cu un videoclip emoționant. Apare flancat de unii dintre cei mai apropiați aliați ai săi ale căror funcții le rostește înainte de a spune că sunt cu toții aici.

Am apărat Ucraina timp de 100 de zile. Victoria va fi a noastră. Glorie Ucrainei”, a spus Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski anunța pe 25 februarie că nu părăsește Ucraina, după ce a primit oferte de evacuare din partea Occidentului: „Am nevoie de arme, nu de o călătorie”

Pe 25 februarie, la o zi după ce Rusia și-a început invazia, președintele a postat un videoclip similar – din exact același loc. Atunci, Zelensky refuzase ofertele Occidentului de a fi evacuat din Kiev, spunând: „Am nevoie de muniție, nu de o călătorie”, amintește BBC.

Ministerul britanic al Apărării subliniază că Moscova nu şi-a îndeplinit obiectivele iniţiale de a ocupa Kievul şi centrele guvernamentale ucrainene, dar că obţine un succes tactic în Donbas unde controlează peste 90% din regiunea Lugansk. Armata ucraineană a raportat că cel puțin 7 civili au fost uciși și 8 au fost răniți în ultimele 24 de ore în Luhansk și Donețk.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Vom continua în Ucraina până când ne vom atinge toate obiectivele”

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că munca în Ucraina va continua până când toate obiectivele vor fi atinse. Operațiunea are ca obiectiv principal protejarea oamenilor din Donețk și Lugansk, mai susține Peskov.

12 milioane de oameni și-au părăsit casele de la începutul invaziei ruse

Potrivit președintelui Zelensky, 12 milioane de oameni și-au părăsit casele de la începutul invaziei ruse. Într-o declarație privind impactul a 100 de zile de război în Ucraina asupra civililor, șeful Comitetului Internațional al Crucii Roșii Robert Mardini, a spus că „ar fi greu de exagerat prețul acestui conflict. Amploarea distrugerilor din orașe sfidează logica. Școli, spitale și case au fost distruse, iar civilii au suferit ororile conflictului, cu vieți pierdute și familii sfâșiate”, a spus el.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Diviziunile din Europa crează oportunități pentru Kremlin, spune Zelenski după ultimele sancțiuni la adresa Rusiei aprobate de UE

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.