Confidenţialitate

Viceprimarul din Mariupol, pentru Europa FM: Numărul morților, aproape dublu față de estimările inițiale. Culegerea cadavrelor, printre puținele joburi rămase | AUDIO

Numărul morților în Mariupol este aproape dublu decât s-a estimat inițial – a declarat în exclusivitate pentru Europa FM, viceprimarul ucrainean al orașului, Serghei Orlov. El vorbește despre aproape 40.000 de morți. Serghei Orlov a povestit pentru europa FM cum este viața în orașul ocupat, dar și distrus de armata rusă. Principalul loc de muncă pentru locuitorii rămași este curățarea orașului de cadavre.

Numărul morților din Mariupol este aproape dublu față de estimările inițiale

Deși nu se cunoaște numărul exact al morților în Mariupol, viceprimarul ucrainean estimează că acesta ar fi mai mare decât s-a crezut inițial.

„Estimăm ar putea fi 40.000 de locuitori în total. Multe cadavre au fost găsite printre ruine, în timp ce altele se află încă sub dărâmături”, spune viceprimarul din Mariupol.

Printre puținele locuri de muncă rămase pentru cei din Mariupol este cel de culegere a cadavrelor

De-altfel, spune Serghei Orlov, printre puținele locuri de muncă pentru cei care nu au părăsit orașul este culegerea cadavrelor.

Rușii îi forțează să muncească pentru hrană sau chiar apă și o sumă mică de bani. Iar singurele joburi în Mariupol, acum, sunt curățarea orașului și culegerea cadavrelor de sub ruine. Această a doua muncă e plătită mai bine, dar e dificil. Temperaturile ridicate crează probleme și încept să miroasă.

Aproape 150.000 de persoanelor locuiesc în Mariupol. Nu au electricitate, gaz și apă și spală rufele în stradă

Aproximativ 150.000 de oameni locuiesc în continuare în Mariupol, orașul ocupat de ruși după atacuri continue timp de mai bine de 2 luni. Viața lor nu e deloc ușoară. Nu au utilități. Nici electricitate, gaz, apă și nici sistemul sanitar nu este pus la punct. Spală rufele pe stradă, încălzesc apă la foc de lemne, și așa își prepară și hrana – spune viceprimarul Serghei Orlov.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Viceprimarul din Mariupol anunță înființarea unor centre de ajutor pentru locuitori. „Așteptăm deblocarea orașului cu ajutorul armatei” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.