Confidenţialitate

Zelenski: Drapelul ucrainean flutură acolo unde Rusia a organizat pseudo-referendumuri | VIDEO

Preşedintele ucrainean a declarat, în mesajul său nocturn către națiune, că drapelul ţării sale flutură deja în multe locuri din Donbas, unde Rusia a organizat așa-zise referendumuri de anexare, pe care liderul de la Kiev le-a calificat drept “farsă absolută”.

“Au pus la cale un spectacol, au mers din casă în casă înarmaţi cu mitraliere, au împărţit bucăţi de hârtie şi propagandiştii făceau filme cu zonele ocupate. Iar acum, drapelul ucrainean flutură acolo”, a precizat Volodimir Zelenski.

Potrivit liderului de la Kiev, în această săptămână s-au înmulţit drapelele ucrainene în Donbas, iar “săptămâna viitoare, vor fi şi mai multe”.

Preşedintele Ucrainei s-a referit la oraşul Liman, din regiunea Doneţk, în care au intrat trupele ucrainene.

“Drapelul ucrainean flutură la Liman, în regiunea Doneţk, şi acolo va rămâne. Nici urmă de referendumuri în acel loc”, a dat el asigurări.

Volodimir Zelenski a promis că Ucraina îşi va recupera toate teritoriile, inclusiv peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014.

După ce președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat, vineri, anexarea regiunilor separatiste din estul Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut aderarea în procedură accelerată a țării sale în Alianța Nord-Atlatică.

Prin vocea secretarului adjunct Mircea Geoană, NATO a condamnat gestul Moscovei, pe care îl consideră o nouă formă de escaladare a conflictului armat.