Confidenţialitate

Vladimir Putin: „Oamenii din Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie devin cetățenii noștri pentru totdeauna” | VIDEO

Vineri, 30 septembrie 2022, Vladimir Putin anunță în cadrul unei ceremonii oficiale anexarea teritoriilor ucrainene ocupate. Într-un discurs de aproape 30 de minute, Vladimir Putin a vorbit despre faptul că anexarea a fost, de fapt, dorința ucrainenilor. Liderul de la Kremlin a spus și că „Rusia este amenințată de Occident”.

„Oamenii au făcut o alegere și este una definitivă. Azi vom semna și decretul de anexare. Aceasta este dorința a milioane de oameni – nu este nimic mai puternic decât dorința a milioane de oameni care vor să facă parte din Rusia”, a spus liderul de la Kremlin azi în discursul susținut înaintea semnării decretului de anexare.

„Oamenii Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie devin oamenii noștri, cetățenii noștri, pentru totdeauna.Cerem regimului de la Kiev să înceteze atacurile imediat în aceste teritorii. Occidentul caută noi oportunități să ne lovească”, a mai spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin a făcut referire și la cele două atacuri nucleare ale Statelor Unite ale Americii: „SUA este o țară care a folosit arme nucleare de două ori – Hiroshima și Nagasaki.
Au bombardat aceste două orașe pentru a amenința toată lumea”.

UPDATE 16:20. Reacția lui Bogdan Aurescu

„Anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia, ilegală și ilegitimă, în urma referendumului și a agresiunii ilegale – trebuie să fie respinsă 100% de comunitatea internațională”, a transmis Bogdan Aurescu.

UPDATE 16:17. Reacția Guvernului României

„România continuă să sprijine Ucraina în lupta împotriva Rusiei de a anexa ilegal teritoriile ocupate. Condamnăm acțiunile iresponsabile ale Rusiei care u fac decât să saboteze pacea și securitatea”, a transmis Guvernul României.

UPDATE 16:12. Reacția președintelui României, Klaus Iohannis

„Astăzi, am adoptat, împreună cu ceilalți membri ai Consiliului European, o declarație comună în care respingem ferm și condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia, prin încălcarea gravă a independenței, a suveranității și a integrității teritoriale ale Ucrainei.

Cerem tuturor Statelor și organizațiilor internaționale să respingă această anexare ilegală. Uniunea Europeană, inclusiv România, este ferm alături de Ucraina. Vom continua să oferim un puternic sprijin economic, militar, social și financiar Ucrainei”, a transmis Klaus Iohannis.

UPDATE 16:10. Reacția Consiliului European: „Uniunea Europeană este ferm alături de Ucraina și va continua să ofere Ucrainei un sprijin economic, militar, social și financiar puternic”

„Respingem cu fermitate și condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Prin subminarea deliberată a ordinii internaționale bazate pe reguli și prin încălcarea flagrantă a drepturilor fundamentale ale Ucrainei la independență, suveranitate și integritate teritorială, principii fundamentale consacrate în Carta ONU și în dreptul internațional, Rusia pune în pericol securitatea globală.

Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată <<referendumurile>> ilegale pe care Rusia le-a pus la cale ca pretext pentru această nouă încălcare a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, nici rezultatele lor falsificate și ilegale. Nu vom recunoaște niciodată această anexare ilegală. Aceste decizii sunt nule și neavenite și nu pot produce niciun fel de efect juridic. Crimeea, Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk sunt Ucraina. Facem apel la toate statele și organizațiile internaționale să respingă fără echivoc această anexare ilegală. […].

Reiterăm faptul că Uniunea Europeană este ferm alături de Ucraina și va continua să ofere Ucrainei un sprijin economic, militar, social și financiar puternic atât timp cât va fi nevoie”, a transmis Consiliul European.

Citește mai mult aici despre reacția Consiliului European aici: Consiliul European, despre discursul lui Vladimir Putin: „Nu vom recunoaște niciodată referendumurile ilegale pe care Rusia le-a pus la cale”

UPDATE 16:02. La finalul conferinței, liderii regiunilor ucrainene au dat mâna cu Vladimir Putin

Sursa foto: Captura foto / Sky News

UPDATE 15:56. Ceremonia de semnare a documentelor a început

După discurs, Vladimir Putin a semnat documentele de anexare.

Sursa foto: Captura foto / Sky News

UPDATE 15:20. Principalele declarații ale lui Vladimir Putin

 • Rezultatele au venit și sunt știute. Oamenii au făcut o alegere și este una definitivă. Azi semnăm decretul de anexare. Aceasta este dorința a milioane de oameni.
 • Este dreptul lor bazat pe unitate istorică care este apărat de oamenii noștri, oameni care au apărat Rusia de întregi generații.
 • Nu este nimic mai puternic decât dorința a milioane de oameni care vor să facă parte din Rusia.
 • Pentru mulți ani, oamenii din Donbas au fost subiectul genocidului și a bombardamentelor. Oamenii din cele patru regiuni și-au exprimat dorința.
 • Oamenii din Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie devin oamenii noștri, cetățenii noștri, pentru totdeauna.
 • Cerem regimului de la Kiev să înceteze atacurile imediat în aceste teritorii.
 • Occidentul caută noi oportunități să ne lovească.
 • Încearcă să submineze progresul internațional.
 • Este important pentru ei ca țările să se supună Statelor Unite ale Americii.
 • Tot ce vor de aici este să obțin profit.
 • Acesta esre motivul pentru care Occidentul poartă acest război hibrid.
 • Occidentul amenință Rusia.
 • Ei cred că nu există sancțiuni pentru acțiunile lor.
 • Înțelegerile pe care le-am făcut în trecut au fost anulate.
 • Care sunt regulile după care funcționează? Există aici un dublu standard, un triplu standard și ne iau de proști. Rusia nu va trăi pe baza acestor reguli false.
 • Occidentul a rupt principiul granițelor, ei au distrus asta și cine le-a dat dreptul să decidă asta.
 • De aceea sunt foarte furioși din cauza deciziilor luate de oamenii din cele patru teritorii.
 • Occidentul face diferența între clase sociale, Rusia nu a făcut niciodată asta, de aceea sunt furioși pe noi.
 • Elita din Occident crede că doar opiniile ei trebuie să fie acceptate.
 • Suntem mândri că Rusia a fost țara care s-a opus colonialismului.
 • SUA este o țară care a folosit arme nucleare de două ori – Hiroshima și Nagasaki.
 • Au bombardat aceste două orașe pentru a amenința toată lumea.
 • Au atacat Vietnamul și au folosit arme chimice și se referă la ei spunând că sunt aliați și parteneri.
 • Dezvoltă arme chimice și le experimentează pe oameni și cred că fac asta pentru cauze nobile.
 • America vrea să oprească sursa energetică care vine din partea Rusiei.
 • Exploziile gazoductelor – este clar cine beneficiază de asta.
 • Occidentul printează bani, dar nu poți hrăni oameni cu banii ăștia și nu oți încălzi locuințe cu banii ăștia. Occidentul și-a forțat oamenii să mănânce mai puțin, să se încălzească mai puțin.
 • Evenimentul de azi are loc datorită alegerii oamenilor din cele patru teritorii.
 • Adevărul este cu noi.

UPDATE 15:16. Conferința anunțată pentru ora 15:00 încă nu a început

Deși oficialii ruși au anunțat că începutul conferinței va avea loc ora ora 15:00, 16 minute mai târziu conferința nu a început. În sala de conferință se află politicieni ruși care așteaptă discursul lui Vladimir Putin.

Sursa foto: Captura foto / Sky News

Urmărește LIVE VIDEO cu conferința în care Vladimir Putin anunță anexarea teritoriilor ucrainene

 

Sursa foto: Captură ecran / YouTube / Sky News