Confidenţialitate

Zâmbete la plic de Ziua Internațională a Fericirii

Deși vremea de afară poate nu vă ajută să zâmbiți, niște tineri vor să ne convingă astăzi, mai mult ca oricând că putem face o faptă bună chiar dacă nu avem mult timp. Un simplu zâmbet poate însemna o faptă bună, uneori.

Dacă locuiți în București, Pitești, Videle, Reșita, Brașov, Reghin, Iași, Pașcani, Agnita-Sibiu, Mizil, Craiova, Suceava, Roșiorii de Vede, să nu fiți surprinși dacă veți primi pe stradă plicuri cu … zâmbete. Este Ziua Internațională a Fericirii, declarată de ONU din 2012.

În plic sunt scrise mesaje de mână, prin care oamenii sunt îndemnați să facă fapte bune, să se implice mai mult în acțiuni de voluntariat și în comunitățile lor.

 

Asociația DeVision împreună cu 600 de elevi din 22 de școli din orașele menționate înainte au pus la cale campania “Faptele bune ne fac mai fericiți! Implică-te!”. Este cea de-a 4-a editie a proiectului “Zâmbete la plic”. Anii trecuți, voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din Capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane.

Anul acesta, elevii au scris de mână mesaje de încurajare a tinerilor să facă voluntariat și să fie mai implicați în comunitate, să nu rămână indiferenți problemelor din comunitate și să încerce să contribuie la rezolvarea acestora pentru că doar împreună putem schimba fața comunităților în care locuim și putem aduce zâmbete pe fețele oamenilor.