Confidenţialitate

Website-ul Ministerului ucrainean al Apărării, ținta unui atac cibernetic

Marți, 15 februarie 2022, a cincea zi în care tensiunile de la granița cu Ucraina generează tensiune la nivel global. De vineri până azi au avut loc mai multe discuții între președintele Rusiei și Joe Biden, Emmanuel Macron și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz în speranța de a detensiona situația. Dacă ziua de marți a debutat cu Rusia care a început să-și retragă trupele militare de la granița cu Ucraina, pe seară, website-ul Ministerul Apărării din Ucraina și website-urile a două dintre cele mai mari bănci comerciale au fost lovite de un atac cibernetic. Centrul ucrainean pentru securitate cibernetică a susținut că Rusia este responsabilă de atac.

UPDATE: Joe Biden: Un atac al Rusiei asupra Ucrainei „rămâne o posibilitate foarte mare”

Joe Biden a declarat că un atac al Rusiei asupra Ucrainei „rămâne o posibilitate foarte mare”, scrie BBC.

Președintele SUA a ținut să precizeze că o astfel de mișcare a Rusiei ar atrage și costuri umane „imense”.

UPDATE: Președintele Biden va oferi astăzi, la ora 22:30, o actualizare a situației actuale din Ucraina, potrivit Casei Albe

Vestea vine în contextul în care Rusia a anunțat că o parte din trupele sale se vor întoarce la bază după ce au finalizat exercițiile recente, dar a subliniat că exercițiile militare majore vor continua, scrie CNN.

UPDATE: Website-ul Ministerului Apărării din Ucraina, ținta unui atac cibernetic

Marți, website-ul Ministerului Apărării din Ucraina a fost lovit de un atac cibernetic. Însă, nu doar acesta a avut de suferit, ci și website-urile a două dintre cele mai mari bănci comerciale din țară, potrivit agențiilor guvernamentale din Ucraina.

Centrul ucrainean pentru securitate cibernetică a spus că Rusia este responsabilă pentru acest atac, scrie Reuters.

UPDATE: Vladimir Putin, despre operațiunile Occidentului: „Amenințare directă”

Putin a spus că operațiunile Occidentului menite să descurajeze Rusia sunt o „amenințare directă și imediată”. Acesta a mai spus că SUA și NATO nu au satisfăcut preocupările de securitate ale Rusiei.

Vorbind la o conferință de presă cu cancelarul german Olaf Scholz, Putin a declarat: „Considerăm că descurajarea Rusiei prin forță este o amenințare directă și imediată la adresa securității naționale, pe care acordurile juridice din proiectele prezentate de noi sunt menite să o elimine”, scrie CNN.

UPDATE: Olaf Scholz a discutat marți cu Vladimir Putin despre masarea trupelor militare la granița cu Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat îngrijorarea față de ceea ce a numit „semnul crizei amenințătoare din Europa”, în timpul unei conferințe de presă la Kremlin cu președintele rus Vladimir Putin. Scholz a declarat că cei doi au discutat despre adunarea militarilor ruși la granița cu Ucraina.

„Nu pot sublinia, mai mult decât atât, cât de îngrijorați suntem”, a spus Scholz.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a mers astăzi într-o vizită la Moscova în încercare de a detensiona situația din Ucraina printr-un dialog diplomatic cu președintele rus, Vladimir Putin.

Rămâi pe site-ul Europa FM pentru cele mai noi știri despre criza de la granița cu Ucraina.

Vezi ce s-a întâmplat până acum în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina:

14 februarie: SUA își închid ambasada de la Kiev. Eforturile diplomatice se intensifică 

13 februarie: Pentagonul, după discuția de sâmbătă dintre Biden și Putin: Nu este un semn că lucrurile s-ar îndrepta într-o direcție bună

12 februarie: Biden l-a avertizat pe Putin că va plăti scump dacă invadează Ucraina. Rusia ar putea acționa înainte de finalul JO de iarnă

Sursa foto: Twitter: Liveuamap / President Biden / Володимир Зеленський / Presindent of Russia

Citește și: Parlamentul Rusiei îi cere lui Putin să recunoască independența a două teritorii separatiste din estul Ucrainei | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir