Confidenţialitate

Washington Post: Miting proguvernamental la București împotriva “abuzurilor anticorupție”

Îmbrăcați în alb, susținători ai actualei coaliții de guvernare din România s-au adunat în centrul Bucureștiului pentru a protesta față de ceea ce numesc abuzuri comise de procurorii Direcției Anticorupție, relatează cotidianul american Washington Post.

Partidul aflat la putere a adus în Capitală sute de mii de persoane pentru a se alătura acțiunii de sâmbătă seara.

Liderii PSD-ALDE consideră că procurorii DNA au prea multă putere și că au realizat interceptări ilegale, ținte fiind în special politicieni ai alianței politice.

WP notează că România este una dintre cele mai corupte țări ale Uniunii Europene și că Direcția Națională Anticorupție a intrumentat dosare care vizează peste 700 de oficiali, între care 28 de primari și un senator.

Opoziția susține că mitingul ar urmări să îi intimideze pe judecători și pe președintele Klaus Iohannis, care este un susținător al luptei anticorupție.

Publicația americană amintește că, în 2017, în România au avut loc cele mai ample proteste de după căderea comunismului. Sute de mii de persoane au ieșit în stradă pentru a critica intenția majorității parlamentare de a modifica legislația astfel încât politicieni corupți să scape de pedepse.