Washington Post: Donald Trump, investigat pentru ‘obstrucționarea justiției’

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, este vizat de o anchetă privind o posibilă încercare de obstrucţionare a justiţiei, scrie cotidianul american Washington Post, citând surse oficiale.

Investigația este condusă de procurorul Robert Mueller, fost director al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), cel care coordonează și ancheta federală asupra unei posibile implicări a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, dar şi a posibilelor legături dintre asociaţii lui Donald Trump şi Moscova.

Casa Albă consideră că verificările vor confirma că nu a existat ‘nicio înţelegere secretă’ între echipa de campanie electorală a magnatului republican şi Rusia.

Consilierii lui Donald Trump ar fi luat legătura, în timpul cursei prezidenţiale, de cel puţin 18 ori – prin apeluri telefonice şi e-mailuri – cu oficiali ruşi sau alţi indivizi care au legături cu Kremlinul, potrivit unor oficiali americani de la Washington.

Printre cei care au purtat discuţii cu agenţii ruşi s-a numărat şi Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate națională la Casa Albă, destituit după ce împotriva sa a fost începută o a anchetă a Biroului Federal de Investigații. Donald Trump l-a demis intempestiv pe James Comey de la conducerea FBI pentru că nu ar fi clasat cazul, așa cum îi sugerase în mai multe rânduri.

Scandalul se află în vizorul Senatului şi Camerei Reprezentanţilor de la Washington.

Robert Mueller a condus FBI vreme de 12 ani, înainte de a fi înlocuit de James Comey, în 2013.  Amândoi şi-au încununat carierele în Departamentul de Justiţie cu cea mai înaltă funcţie din FBI.

Știre în curs de actualizare

Donald Trump, nemulţumit de numirea unui procuror special în dosarul privind Rusia

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS