Donald Trump, nemulţumit de numirea unui procuror special în dosarul privind Rusia

Preşedintele american Donald Trump a criticat pe Twitter, numirea lui Robert Mueller ca procuror special pentru ancheta federală privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA.

Departamentul de Justiţie l-a numit miercuri noapte pe fostul director al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) Robert Mueller în funcţia de procuror special pentru a conduce investigaţia federală cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale, precum şi la posibilele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei.

Casa Albă a reacţionat la scurt timp după aceea, în numele lui Trump, apreciind că Mueller va confirma că nu a existat ”nicio înţelegere secretă” între echipa sa de campanie şi Rusia.

Cu toate actele ilegale care au avut loc în campania Clinton & în administraţia Obama, nu a fost nimic niciodată un procuror special!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Este cea mai mare vânătoare de vrăjitoare a unui politician din istoria Americii!”, a adăugat preşedintele american.

 

Robert Mueller a condus FBI vreme de 12 ani, înainte de a fi înlocuit de Comey, în 2013.  Amândoi şi-au încununat carierele în Departamentul de Justiţie cu cea mai înaltă funcţie din FBI.

Bloomberg scrie că oficialul Departamentul de Justiţie care supervizează investigaţia, Rod Resenstein, ar fi fost presat să numească o figură în pas cu James Comey, demis săptămâna trecută de la şefia FBI de către preşedintele Donald Trump.

Acum, Mueller preia investigaţiile de acolo unde au rămas în momentul demiterii lui James Comey.

Potrivit Reuters, consilierii campaniei lui Donald Trump au luat legătura în timpul cursei prezidenţiale de cel puţin 18 ori – prin apeluri telefonice şi e-mailuri – cu oficiali ruşi sau alţi indivizi care au legături cu Kremlinul, potrivit unor oficiali americani de la Washington.

De asemenea, printre consilierii campaniei republicane care au purtat discuţii cu agenţii ruşi se numără şi Michael Flynn, transmite Reuters.

Aceste interacţiuni au rămas nedivulgate de către reprezentanţii campaniei miliardarului, dar sunt acum analizate ca parte a investigaţiilor deschise de către FBI şi de comisiile de informaţii din Senat şi Camera Reprezentanţilor cu privire la legăturile dintre asociaţii campaniei republicane şi agenţii Kremlinului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS