Confidenţialitate

VRANCEA: Pacienți de COVID-19, revoltați de transferul la spitale din alte județe

Un ordin, prin care s-a decis transferul a 50 de pacienţi COVID-19 din judeţul Vrancea în spitale din Buzău şi Brăila, a fost anulat vineri.

Documentul nu a fost transmis la timp managerului Spitalului din Adjud, care a îmbarcat în microbuze ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență 16 bolnavi, care au fost transportaţi spre Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

“Conform ordinului primit vineri dimineaţa la ora 7,00, cu conformare pentru ora 9,30, au plecat de la noi 16 pacienţi la Râmnicu Sărat. Au plecat cu lacrimi în ochi, niciunul nu dorea acest lucru”, a declarat Monica Bercea pentru Agerpres.

Semnat de şeful Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei din cadrul Ministerului de Interne, ordinul invoca aglomerarea spitalelor de la Adjud şi Focşani cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Unii pacienţi de la SJU Focșani s-au revoltat.

După mai multe ore de discuţii, la orele prânzului, ordinul de transfer a fost anulat.

“Am respectat dorinţa pacienţilor care au refuzat sa plece. Niciun pacient de la SJU Focşani nu va fi transferat, decât dacă doresc acest lucru. Dacă doresc să meargă la Râmnicu Sărat, dacă locuiesc în zonă şi vor sa fie mai aproape de casă, noi le asigurăm transportul”, a precizat directorul medical al SJU Focşani, Gabriel Negoiţă. Potrivit acestuia, pentru că spitalul este suprasolicitat, pacienţii noi testaţi pozitiv la COVID-19 care necesită internare vor fi redirecţionaţi direct spre spitalele din judeţele învecinate.

Cei 16 pacienţi de la spitalul din Adjud au ajuns la spitalul din Râmnicu Sărat, fiind neclar dacă vor rămâne acolo sau vor fi readuşi din nou la Adjud.