Confidenţialitate

Vrancea: 15 medici și peste 35 de asistenți muncesc la un centru de vaccinare fără contract | AUDIO

„Mă autodenunț: lucrez în ilegalitate!” Este strigătul coordonatorului centrului de vaccinare din Odobești, Vrancea, care reclamă că nici el, nici colegii săi nu au vreun contract încheiat până acum.

Medicii și asistenții cer să fie plătiți, mai ales că toți își desfășoară activitatea din centrul de vaccinare în timpul liber. Autoritățile pasează responsabilitatea încheierii contractelor de la unii la alții, timp în care medicii se gândesc serios să renunțe la munca neplătită.

15 medici și peste 35 de asistenți muncesc în centrul de vaccinare de la Odobești în timpul liber de aproape o lună, iar până acum nu au semnat nici un contract.

Asta cu toate că legislația actuală prevede ca personalul medical care lucrează în timpul liber în centrele de vaccinare să fie plătit. Oamenii sunt cu atât mai nemulțumiți cu cât unii dintre ei fac naveta pe banii lor.

Coordonatorul centrului, medicul Grigore Hanță, spune că a făcut nenumărate demersuri pentru intrarea în legalitate a personalului din centrul de vaccinare, fără rezultat.

De partea cealaltă, autoritățile județene spun că încheierea contractelor și plata cadrelor medicale e în sarcina primăriei. Primarul din Odobești spune însă că așteaptă un document de la DSP, mai exact decizia de numirea medicului coordonator. Decizie care, de fapt, a fost doar verbală, fără să existe un act.

Iar în timp ce autoritățile pasează responsabilitatea încheierii contractelor de la unii la alții, cadrele medicale implicate în vaccinare se gândesc deja să se retragă din această activitate.

În acest moment, în Vrancea funcționează 3 centre de vaccinare, această situație fiind doar la Odobești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader