Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, după acordul UE pe sprijinul financiar de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina: Dovedește încă o dată că UE e unită și puternică

Președintele Ucrainei a transmis într-o postare pe X (fosta platformă Twitter) că „Suntem recunoscători liderilor UE și lui Charles Michel pentru instituirea Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro pentru perioada 2024-2027”. Ministrul Afacerilor Externe din Ucraina – Dmytro Kuleba – a spus că „Europa și-a demonstrat încă o dată puterea”.

Volodimir Zelenski: „Continuarea sprijinului financiar al UE pentru Ucraina va consolida stabilitatea economică și financiară pe termen lung”

„Suntem recunoscători liderilor UE și lui Charles Michel pentru instituirea Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro pentru perioada 2024-2027. Este foarte important că decizia a fost luată de toți cei 27 de lideri, ceea ce dovedește încă o dată unitatea puternică a UE.

Continuarea sprijinului financiar al UE pentru Ucraina va consolida stabilitatea economică și financiară pe termen lung, ceea ce nu este mai puțin important decât asistența militară și presiunea sancțiunilor asupra Rusiei”, a scris Volodimir Zelenski pe X, fostă Twitter.

 

Dmytro Kuleba: „Acesta este, de asemenea, un indiciu clar că speranțele lui Putin de a depăși hotărârea Ucrainei și a lumii sunt zadarnice”

„Sunt recunoscător că UE a aprobat decizia de înființare a Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro în perioada 2024-2027. Acesta este un pas de proporții istorice. Demonstrează că orice discuție despre o presupusă “oboseală” sau “diminuarea sprijinului” este pur și simplu falsă.

Europa și-a demonstrat încă o dată puterea și capacitatea de a lua decizii majore independent de alții. UE deschide calea și dă un exemplu de urmat pentru restul lumii. Acesta este, de asemenea, un indiciu clar că speranțele lui Putin de a depăși hotărârea Ucrainei și a lumii sunt zadarnice.

Sunt profund recunoscător tuturor miniștrilor de externe ai UE care au contribuit la acest succes”, a scris Dmytro Kuleba pe X, fostă Twitter.

 

Viktor Orban, de acord cu pachetul de ajutor financiar pentru Ucraina după o serie de întâlniri cu liderii europeni

La summitul de la Bruxelles de joi, 1 februarie 2024, unde liderii Uniunii Europene s-au reunit pentru a discuta pachetul de ajutor financiar pentru Ucraina, s-a luat decizia ca cei 50 de miliarde de euro să ajungă la Ucraina. Niciun lider european nu s-a opus. Viktor Orban a spus „Da” după o serie de întâlniri pe care le-a avut joi dimineața cu Georgia Meloni, Emmanuel Macron, dar și Olaf Scholz scrie The Guardian.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Toți cei 27 de lideri UE, de acord cu ajutorul de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Reacțiile liderilor europeni