Viorica Dăncilă: ”Eu nu am voie să dezamăgesc pe cei care au crezut în mine şi voi merge mai departe”

Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns președintelui Klaus Iohannis, dar nu de la Guvern, ci printr-un interviu la postul România TV. Întrebată ce va face după ce președintele a declarat că îi retrage încrederea, Viorica Dăncilă s-a declarat jignită.

”Ce a zis președintele în această zi, modul de exprimare al președintelui m-a jignit, de asta nu am fost la Cotroceni.

Am încercat să păstrez echilibru, am sunat azi pentru a-i comunica că nu merg azi, mi s-a spus ca nu poate răspunde, atunci am comunicat că nu mă voi prezenta. Am sperat ca președintele să sune, dar reacția președintelui a fost o reacție publică (…).

Mi s-a părut normal ca discuțiile să aibă un caracter confidențial. Cred ca acest lucru eu l-am respectat, din păcate, domnul presedinte, nu”.

Viorica Dăncilă subliniat că a fost în vizită în Israel, pentru anumite acorduri în domeniul economic: “nu aveam nevoie de mandat”.

”Nu am vorbit să mutăm mâine Ambasada, am lansat o platformă. Nu puteam să vorbesc înainte să lansăm platforma cu președintele. Era important ca acest memoriu sa fie adoptat prima dată în guvern. Noi nu avem ambasador la Ierusalim, deși am propus un ambasador, există un număr de înregistrare la Administrația Prezidențială. Noi ne-am făcut datoria”, a mai spus Dăncilă.

Klaus Iohannis: Cer demisia doamnei Dăncilă

După conflictul din ultimele zile, președintele Klaus Iohannis a solicitat public demisia prim-ministrului Viorica Dăncilă și implicit a Guvernului. Șeful statului îi reproșează trecerea prin Guvern a unui document secret de politică externă fără a-l fi consultat în prealabil și faptul că „nu înțelege” efectele pe care lipsa de coordonare între Guvern și Banca Națională le are asupra economiei.

Cererea vine ca urmare a absenței premierului de la discuțiile programate astăzi la Palatul Cotroceni, pe tema disputei dintre Guvern și BNR.

“Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele de partid, având în vedere toate acestea, retrag încrederea doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă nu face față funcției de prim ministru și transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. de aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă”, a spus președintele într-o declarație de presă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS