Confidenţialitate

Vineri va fi testat RO-ALERT în București şi în judeţul Ilfov

RO-ALERT va fi testat mâine în București şi în judeţul Ilfov. Pentru a putea primi notificările este necesară configurarea telefonului, conform instrucțiunilor oferite pe ro-alert.ro.

Vineri, în intervalul orar 10:00-12:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, dar şi în oraşele Otopeni şi Măgurele din judeţul Ilfov.

În intervalul 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în oraşul Buftea, judeţul Ilfov.

În 24 septembrie, în intervalele orare 10:00-12:00 şi 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi pe întreg teritoriul Capitalei şi al judeţului Ilfov.

Pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT sunt mai multe setări ale aparatului, setări care pot fi găsite, în funcţie de telefonul mobil, accesând secţiunea „Configurare” a site-ului www.ro-alert.ro.

Testarea sistemului RO-ALERT, gândit pentru avertizarea populaţiei în situaţii de urgenţă, a început luni, 17 septembrie, cu primele alerte transmise în Oneşti, judeţul Bacău.