Vineri, 12 octombrie, Superstarul Zilei este VOLTAJ

Trupa VOLTAJ a urcat și anul acesta pe scena Europa FM Live pe Plajă. De altfel nu s-ar fi putut să fie un festival cu cea mai bună muzică românească fără VOLTAJ, formația reușind să-și câștige în decursul timpului un loc bine definit în istorie. Anul acesta, emoția celui mai mare festival cu muzică românească a fost surprinsă într-un videoclip VOLTAJ, piesa ”Should I Stay or Should I Go” (“Vrei să stau sau vrei să plec”) devenind al doilea videoclip filmat în timpul concertelor Europa FM Live pe Plajă.

Istoria VOLTAJ începe în 1982.  Prima componență a trupei a fost: Adi Ilie (chitară), Dan Cimpoeru (bas), Nikki Dinescu (tobe), Cristi Minculescu (voce). În această formulă s-a înregistrat prima piesă, ”Nori de hârtie”, care a constituit capul de afiș al primului concert, ținut la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” din București.

Formula în care azi cântă pe scenă, cu solistul Călin Goia, este din 1998. Călin ”Pictorul” Goia devine vocalist la recomandarea lui Bobby Stoica, fost elev meritoriu al Școlii Vedetelor, a venit Gabi ”Porcus” Constantin ca și chitarist, la bass se alătură  Vali ”Prunus” Ionescu, la clape Bobby ”Bobiță” Stoica, iar Paul ”Pampon” Neacșu excelează la tobe. Prima lor mișcare a fost aducerea în actualitate a unui hit, Queen — ”We Will Rock You”. În februarie 1999, Voltaj a lansat primul maxi-single din istoria formației: ”Asta-i viața”, urmat pe 12 iulie de lansarea albumului ”Risk Maxim 2”.   În anul 2002,  locul lui Paul ”Pampon” Neacșu  la tobe a fost luat de Oliver Sterian, fiul regretatului folkist Vali Sterian. Zece ani mai târziu, Bobby Stoica părăsește trupa și în locul lui la clape vine Adi Cristescu.

VOLTAJ a câștigat Best Romanian Act la MTV Europe Music Awards 2005.

Trupa  a reprezentat România la finala Eurovision 2015, unde a urcat pe scenă, cu numărul 20. La finalul Eurovision, piesa României – Voltaj – “De la capăt (All Over Again)” – s-a clasat pe locul 15.

Superstarul Zilei îți aduce 100 EURO la Europa FM

La Europa FM, cum prinzi Superstarul Zilei cu o piesă la radio, câștigi 100 EURO pe loc!

Superstarul Zilei este anunțat în direct, dimineața, în Deşteptarea, de Vlad Petreanu și  George Zafiu, iar până la ora 19:00 aduce 100 EURO ascultătorilor fideli cum se aude la Europa FM cu o piesă. Pot fi mai multe piese într-o zi și chiar mai multe piese ale sale într-o oră. Fiecare difuzare a unui hit semnat de Superstarul Zilei aduce practic 100 EURO unui ascultător fidel Europa FM.