Confidenţialitate

Viktor Orban, despre noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: „Economia europeană s-a împuşcat în plămâni şi se zbate pentru aer” | AUDIO

Uniunea Europeană va adopta azi noi sancțiuni împotriva Rusiei. Acest nou pachet trebuie însă aprobat de Guvernele statelor membre. Într-un interviu de azi, premierul ungar, Viktor Orban, critică măsurile luate până acum împotriva Rusiei și susține că dacă vor fi continuate riscă să distrugă economia europeană.

Comisia Europeană urmează să adopte azi cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei, care va adăuga o interdicție la importul de aur rusesc și va ajusta actualele măsuri restrictive pentru a evita împiedicarea exporturilor de alimente și cereale din Rusia, au declarat pentru agenția Reuters mai mulți oficiali care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Noul pachet de măsuri are nevoie de aprobarea guvernelor UE. Ungaria le-a criticat

Noi persoane și entități considerate apropiate de Kremlin vor fi, de asemenea, adăugate pe lista neagră a Uniunii Europene, care implică înghețarea activelor lor și interdicții de călătorie.

Noile măsuri sunt considerate a fi „un pachet de menținere și aliniere”, spune una dintre surse, referindu-se la acestea ca la un „al șaselea și jumătate” set de sancțiuni având în vedere sfera limitată de aplicare în comparație cu rundele anterioare care au afectat petrolul sau cărbunele rusesc.

Viktor Orban: „Economia europeană s-a împuşcat în plămâni şi se zbate pentru aer”

Noul pachet are nevoie însă de aprobarea guvernelor Uniunii Europene. Într-un interviu la postul public de radio, premierul ungar Viktor Orban a spus că sancţiunile nu ajută Ucraina, în schimb sunt rele pentru economia europeană:

„La început, am crezut că ne-am împuşcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împuşcat în plămâni şi că se zbate pentru aer”, a mai spus șeful guvernului maghiar.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Comisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza legii LGBTQ

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.