Victor Ponta și ceilalți inculpați din dosarul Turceni-Rovinari, citați la ICCJ pe 6 noiembrie

Victor Ponta, Dan Șova și ceilalți inculpați din dosarul Turceni-Rovinari se vor prezenta pe 6 noiembrie la Instanța Supremă.

Ei au fost citați pentru a prezenta eventuale cereri sau obiecții pe care le au în privința rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Astfel, la termenul din 6 noiembrie se vor lua în discuție ultimele proceduri înainte de începerea judecării cauzei.

 

În cazul în care avocaţii inculpaţilor din acest dosar semnalează nereguli, ar trebui ca la termenul din 6 noiembrie să le prezinte procurorilor și vor fi soluționate de către un judecător.

La sfârșitul lunii trecute, la primul termen, magistrații de la Înalte Curte au analizat măsurile asiguratorii și preventive dispuse de procurorii DNA.

S-a decis atunci cA senatorul Dan Șova să fie cercetat în continuare sub control judiciar.   În plus, judecătorul a decis că nu are voie să discute cu ceilalți inculpați din dosar – așadar, nici cu Victor Ponta.

Premierul nu a fost prezent la termenul din septembrie pentru că, spunea el, nu a fost citat.

Amintim, Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte ce ar fi fost comise pe vremea când era avocat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS