Victor Ponta, dat în judecată – Cum vedeți evoluția lucrurilor dacă Ponta demisionează din funcția de prim-ministru?

La această oră la Palatul Cotroceni se desfășoară ședința CSAT, un loc numai bun să îți dai demisia dacă ești premier. Asta pentru că anunțul DNA de trimitere în judecată a premierului i-a surprins în același loc pe Victor Ponta, Klaus Iohannis și Gabriel Oprea, ultimul, posibil premier interimar și în cazul unei suspendări, dar și în cazul unei demisii a premierului.

Victor Ponta nu este obligat să își dea demisia, iar dacă nu va dori asta, foarte probabil va ataca la Curtea Constituțională o eventuală suspendare venită de la președintele Republicii.

În următoarele ore ne vom lămuri în privința unei evoluții sau a alteia, însă eu vă spun că un guvern interimar, sau un guvern condus de un premier interimar nu este ce ne trebuie în acest moment complicat, și din punct de vedere extern și din punct de vedere intern.

Consider că n-ar fi o dezbatere să vă întreb azi dacă Victor Ponta ar trebui sau nu să demisioneze, mai interesant ar fi să discutăm cum ați vedea dumneavoastră evoluția ulterioară a lucrurilor, în cazul demisiei lui Ponta.

Formarea unui nou guvern de către PSD este problematică. În afara lui Liviu Dragnea, n-au nici o personalitate dominantă, care ar putea ocupa această funcție, dar și majoritatea parlamentară este problematică. Îl vreți pe Dragnea premier? Nu cred că îl va nominaliza Iohannis. Vreți pe altcineva de la PSD? Invers, PNL are cam aceleași probleme ca și PSD, atât în privința personalității cât și a susținerii parlamentare… Sau aveți o altă opinie? Vedeți PNL-ul preluând acum guvernarea? Cu cine?

Poate ar trebui să vorbim de alegeri parlamentare anticipate, în această toamnă. Ce ziceți? Ar fi dizolvarea parlamentului o soluție?

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.