Confidenţialitate

Victor Costache, fost ministru al Sănătății, numit consilier onorific al premierului Cîțu

Florin Câțu va fi sfătuit și de Victor Florin Dumitriu, care, potrivit Hotnews, a deținut mai multe funcții în timpul guvernării Năstase și a fost consilier pe probleme economice al fostului primar al Bucureștiului Sorin Oprescu.

Victor Florin Dumitriu este un apropiat al lui Florin Cîțu. De altfel, a fost consilierul acestuia și la Ministerul Finanțelor.

Anul trecut, Florin Cîțu a vrut să-l numească președintele Eximbank, însă BNR s-a opus, scria anul trecut ziarul ZF. În schimb, a fost numit în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare.

Florin Victor Dumitriu a fost și candidat la Camera Deputaților pe listele PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu.

Victor Costache era ministru al Sănătății în momentul în care a fost diagnosticat primul caz de COVID-19 în România și și-a dat demisia la sfârșitul lunii martie 2020.

Șeful Guvernului de atunci, Ludovic Orban, a anunțat că Victor Costache și-a dat demisia „din motive personale, dar și profesionale”. Mandatul de ministru interimar și apoi ministru a fost preluat de Nelu Tătaru.

Anterior demisiei, Costache anunțase intenția de a testa toți bucureștenii.

Victor Costache este doctor în știinţe medicale şi unul dintre cei mai buni chirurgi specializaţi în Chirurgie cardiovasculară din România.