Confidenţialitate

Victimele exploziei de la Petromidia sunt muncitori care se aflau în rafinărie | AUDIO

O persoană în vârstă de 32 de ani a murit în explozia de la rafinăria Petromidia din Năvodari. Este vorba despre persoana dată inițial dispărută.

Alte 5 persoane au fost rănite: sunt muncitori care se aflau în acel moment în rafinărie, spune purtătorul de cuvânt ISU Constanța – Ana Maria Stoica:

”Persoana a fost preluată de elicopterul SMURD cu arsuri de aproximativ 40% din suprafața corpului și predată la UPU Constanța. De asemenea, încă 4 victime conștiente cu arsuri minore și cu politraumatisme predate la spitalul Județean Constanța”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Doua victime urmeaza sa fie transportate la spitalul de Arsi din Bucuresti.

Misiunea este încă in desfasurareintervin pompierii din mai multe județe. În acest moment, nu există riscul unei noi explozii, spune purtătorul de cuvânt ISU Constanța – Ana Maria Stoica:

”Se pare că a fost o explozie la instalația de transport de gaz petrolier, cauza va fi stabilită la finalul intervenției. Colegii mei au delimitat perimetrul, se răcesc instalațiile din jurul turnului care a explodat, la acest moment nu ar mai fi riscul de explozie, dar e o situație dinamică, imprevizibilă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Mediului anunță că un laborator mobil verifică în aceste momente calitatea aerului în zonă. Meterologii spun că norul de fum se deplasează către mare.

Departamentul pentru Situații de Urgență transmite că oamenii din zona Năvodari sunt în siguranță, dar trebuie să închidă geamurile de la locuințe.