Confidenţialitate

Rușii au adus în Mariupol ecrane mobile pe care difuzează știri și documentare de propagandă | AUDIO

În orașul ocupat Mariupol, rușii au adus ecrane mobile la care difuzează știri și documentare de propagandă. E vorba de camioane pe care sunt montate aceste ecrane și care se plimbă prin zonele unde sunt împărțite rațiile de apă sau de mâncare.

Videoclipurile publicate de Ministerul rus al Situațiilor de Urgență au arătat camionetele, numite „puncte mobile de informare”, difuzând segmente de știri ale televiziunii de stat și emisiuni de dezbateri politice, în care diverși experți ruși explică invazia din Ucraina.

Ecranele mobile au fost desfășurate în zonele în care locuitorii din Mariupol primesc ajutor umanitar, documente rusești și în punctele din oraș în care este disponibilă apă potabilă.

Este vorba despre încă o metodă prin care se încearcă rusificarea forțată a teritoriilor ucrainene ocupate.

Măsura se adresează locuitorilor care au supraviețuit bombardamentelor violente care au vizat orașul Mariupol, în urma cărora au murit mii de civili.

Rușii justifică mobilizarea mijloacelor de propagandă prin faptul că locuitorii din Mariupol au fost ținuți într-un vid informațional virtual timp de trei luni din cauza lipsei de electricitate.

Nici acum rețeaua de electricitate, distrusă de bombardamente, nu funcționează.

Trupele ruse și-au intensificat ofensiva în primul rând în regiunile Lugansk și Donețk, iar regiunea Dnipro este înconjurată de trei fronturi.

Apoi, artileria a lovit orașul Harkov pentru prima dată în două săptămâni, în contextul în care al doilea oraș din Ucraina începea să revină la normal după ce trupele rusești au fost respinse din orașele și satele de la periferia Harkovului.

Cel puțin nouă oameni au fost uciși iar 17 răniți. Un bebeluș de 5 luni s-a aflat printre victime, potrivit BBC.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Twitter / Lukasz Olejnik