Verdict istoric în fotbalul românesc: trei antrenori şi 14 jucători, suspendaţi pentru meciuri trucate

Comisia de Disciplină și Etică a federației române de fotbal s-a pronunțat în scandalul meciurilor aranjate din liga secundă, în care antrenorul Gloriei Buzău, Ion Viorel, și mai mulți jucători ai echipei au fost acuzați că au făcut blaturi pentru a obține bani la pariuri.

Tehnicianul și cei doi secunzi ai săi, Romeo Bunică și Marian Roșu, au primit cele mai dure sancțiuni, doi ani de suspendare și o amendă de 200.000 de lei. Ion Viorel, fost jucător la Steaua, Rapid și Oțelul Galați, candidează pentru funcția de primar al orașului Buzău.

Dintre cei 14 jucători implicați în scandal, Iulian Dănăiță și Georgian Marcu au ieșit cel mai prost, 12 luni de suspendare și 50.000 de lei amendă. Verdictul Comisiei de Disciplină însumează suspendări de 14 ani și 6 luni, dar și amenzi în valoare totală de 960.000 de lei.

Au fost și doi fotbaliști, Adrian Ghinea și Lucian Pârvu, care au scăpat fără nicio pedeapsă. În ceea ce îi privește pe președintele clubului Gloria Buzău, Dan Tulpan, și pe atacantul Adrian Răduca, urmează să se constituie alte două dosare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS