Veneau din Spania acasă, la Iași, și au ajuns în stare gravă la spital

Patru persoane, între care doi copii, au fost rănite grav noaptea trecută, după ce mașina în care erau a fost lovită de un tren, în localitatea Vlădeni, județul Iași.

Maşina era înmatriculată în Spania şi venea spre Iaşi dinspre Botoşani.

Cei doi adulți, soţ şi soţie, au fost găsiți de medici în stare de inconștiență – transmite corespondenta Europa FM, Violeta Cincu.

Copiii, două fetițe de un an jumatate, și, 4 ani, au fost scoase din maşină şi intubate.

La faţa locului au intervenit 2 ambulanţe şi două autospeciale SMURD.

Victimele au fost internate la spitalele „Sf. Spiridion”, „Sf. Maria”, respectiv, spitalul de Neurochirurgie și se află în stare gravă.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au declarat că, din primele informații, șoferul nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată si mașina a fost acroșată de un tren aparținând companiei Regio Trans.

În județul Iași sunt numeroase accidentele produse de graba sau neatenția șoferilor care nu se asigură la trecerea liniilor de cale ferată.

Parlamentul a adoptat recent un proiect de lege care prevede că toate trecerile la nivel cu calea ferată vor fi prevăzute cu bariere sau semibariere, în cazul în care trecerile sunt amplasate pe drumuri europene sau drumuri naționale și prezintă un grad ridicat de risc a accidentelor rutiere.

Barierele sau semibarierele vor fi instalate de administratorul căii ferate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS