Vaslui: A murit o angajată a SJU, bolnavă de COVID-19

O angajată a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, în vârstă de 59 de ani, a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Ea era internată de mai multe zile la spitalul suport din Bârlad, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se agravase.

Femeia de 59 de ani lucra la compartimentul de audit al Spitalului Județean Vaslui. Confirmarea infecției cu noul coronavirus a venit în urmă cu aproape două săptămâni, când și alți angajați ai spitalului, inclusiv medici, au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus.

Cu toții au fost internați la spitalul suport pentru COVID din Bârlad, iar evoluția a fost bună în cazul tuturor. Starea femeii s-a agravat însă brusc, așa că a fost transferată la terapie intensivă, iar în ultimele zile a fost intubată.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Potrivit unor surse medicale, 16 angajați ai spitalului județean Vaslui au confost confirmați în ultima vreme cu COVID-19 și se pare că îmbolnăvirea s-ar fi produs în timpul unei petreceri, cu ocazia pensionării unuia dintre ei.

Spitalul județean Vaslui nu este însă singura unitate din județ ai cărei angajați au fost testați pozitiv. Și la spitalul din Bârlad sunt cel puțin 10 persoane infectate, fiind vorba de un medic, dar și de asistente și infirmiere. Direcția de Sănătate Publică are în derulare mai multe anchete epidemiologice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS