VASLUI: Mii de flacoane cu substanţe anabolizante, confiscate la frontieră

Vameşii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, ajutaţi de colegi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, au descoperit 175 comprimate şi 4.024 flacoane şi fiole cu diferite substanţe anabolizante.

În timpul unei acţiuni de control, au fost identificate în trafic două autoturisme suspecte de a fi folosite în activităţi de contrabandă, potrivit Agerpres.

„Colegii noştri au încercat oprirea, pentru control, a unuia dintre autoturisme, moment în care şoferul acestuia a ignorat semnalele efectuate regulamentar şi a continuat deplasarea în viteză către localitatea Gorban. S-a procedat la urmărirea autoturismelor suspecte cu semnale luminoase şi acustice, concomitent fiind informaţi colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni cu privire la acest aspect. În timpul urmăririi, pe raza localităţii Isaia, şoferul unuia dintre autoturismele suspecte a frânat brusc, a ieşit din maşină şi, profitând de întuneric, a dispărut pe raza localităţii, abandonând autoturismul. Cel de-al doilea autoturism, în care se aflau două persoane de sex masculin, a fost oprit regulamentar de către colegii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni”, se notează într-un comunicat al IGPF.

La cercetarea la faţa locului, în portbagajul autoturismului abandonat, au fost descoperite trei colete învelite în folie de culoare neagră, prevăzute cu chingi de purtare, care conţineau anabolizante – flacoane, fiole şi comprimate, precum şi blanchete aferente acestora.

Autoturismele, persoanele, precum şi bunurile descoperite au fost aduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui pentru continuarea cercetărilor.

În urma cercetărilor suplimentare efectuate, au fost identificaţi 3 bărbaţi, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 22 şi 48 de ani, şi s-a stabilit că rolul celui de-al doilea autoturism era de antemergător autoturismului în care erau transportate anabolizantele şi că cei în cauză intenţionau să transporte şi să comercializeze bunurile pe teritoriul Italiei.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismului folosit la transportul produselor descoperite, în valoare de 7.200 lei, precum şi reţinerea substanţelor anabolizante descoperite, cu o valoare estimată de peste 700.000 lei, în vederea trimiterii acestora autorităţilor competente pentru distrugere. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, adaugă IGPF.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS