Confidenţialitate

Vasile Blaga, audiat la DNA Ploiești. La ieșire a evitat să spună de ce a fost chemat

Vasile Blaga a fost audiat, luni dimineață, la DNA Ploiești. Fostul lider al PNL a stat aproximativ 20 de minute în fața procurorilor, iar la plecare a refuzat să le spună jurnaliștilor de ce a fost chemat de procurori.

 

Vasile Blaga a spus doar că nu face declaraţii cu privire la dosare penale.

El a părăsit sediul DNA Ploieşti însoţit de avocatul său.

Vasile Blaga a mai fost citat la DNA Ploieşti şi pe 28 septembrie, când procurorii au început urmărirea penală în cazul său, pentru trafic de influenţă.

Fapta ar fi fost comisă în perioada 2011-2012, când era secretar general al PDL.

În aceealu zi, acesta și-a dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi din cea de şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Procurorii susține că în perioada 2011-2012,  Vasile Blaga ar fi primit 700.000 de euro, în schimbul unor intervenții privind numirea unui director la o companie națională din domeniul energiei.

Acesta din urmă ar fi încheiat contracte cu dedicație cu firma lui Horațiu Berdilă. Omul de afaceri ar fi transferat, în schimbul contractelor, între 10 și 25% din valoarea fiecărui contract încheiat. Și Gheorghe Ștefan ar fi primit de la omul de afaceri pentru el și pentru el 25 de milioane de lei.