Confidenţialitate

Vânzările de viniluri au depășit veniturile obținute din descărcări în Marea Britanie

Conform Entertainment Retailers Association (ERA), în săptămâna ce tocmai a trecut, suma obținută din vânzările de viniluri a fost de 2.4 milioane de lire sterline, în timp ce suma obținută din descărcările pieselor a fost doar de 2,1 milioane de lire sterline.

Prin comparaţie, în aceeași săptămâna a anului 2015, vânzările de viniluri au înregistrat vânzări de doar 1,2 milioane de lire sterline, în timp ce veniturile obținute din descărcări au fost de aproape 4 milioane și jumătate de lire.

Reprezentanții ERA atribuie acest interes tot mai mare perioadei premergătoare Crăciunului, vinilul fiind considerat un cadou potrivit.

Istoria vinilurilor începe cu mult înaintea CD-urilor și a formatelor audio de astăzi. În 1888, Emil Berliner fabrica magnetofonul. Unda sonoră era gravată lateral, în spirală, pe un disc plat, adică pe vinil.

Ușor, ușor, burghezia din acele vremuri începe să asculte muzica pe vinil, iar trendul a continuat să crească până spre finalul secolului XX, atunci când au început să apară CD-urile și muzica înregistrată în format electronic. Declinul vinilurilor a continuat până în urmă cu câțiva ani, când tot mai multe persoane se reîntorceau la ascultarea muzicii preferate prin magnetofon.

Cu toate  acestea, piața mondială a vinilurilor valorează doar 2% din întreaga piață muzicală, având o creștere continuă începând cu anul 2007.