Valea Prahovei: A început sezonul de schi

A început sezonul de schi pe Valea Prahovei. În Sinaia, la Cota 2000, pe cel mai înalt domeniu schiabil din ţară, pârtiile au fost deschise în acest weekend. În plus, primăria Sinaia a anunţat că în această seară are loc inaugurarea unui patinoar cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, în parcul de lângă Cazino.

Este pentu prima dată în ultimii şase ani când condiţiile de schi sunt atât de bune la început de decembrie.

Deși a nins doar câteva zile, a fost suficient pentru ca pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000 să fie acoperite cu un strat consistent de zăpadă, chiar și de jumătate de metru în unele locuri, astfel că se schiază în condiții excelente, mai ales că vremea ține cu turiștii. Este soare, iar temperatura chiar și în vârf de munte, se apropie de 7 grade celsius
Operatorii instalaţiilor de transport pe cablu au stabilit şi tarifele pentru acest sezon. Un skipass pentru o zi costă 145 de lei, iar pentru o jumătate de zi, preţul este 85 de lei.
Sunt surprize și pentru turiștii care preferă să rămână la baza muntelui, Primăria Sinaia inaugurează cel mai mare patinoar în aler liber de pe Valea Prahovei.
Se află în parcul de lângă Cazino și are o suprafață de 600 de metri pătrați și va rămâne deschis zilnic de dimineața până aproape de miezul nopții. Preţul de intrare este de 15 lei pe oră de persoană, iar o pereche de patine se închiriază tot cu 15 lei.

Tot astăzi La Sinaia se va deschide și Târgul de Crăciun, eveniment precedat festivitatea de aprindere a luminilor de sărbători, dar și de un concert în aer liber al tenorilor Distinto.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS