VÂLCEA: Exercițiul militar multinaţional a agitat viața râmnicenilor (AUDIO)

La Râmnicu Vâlcea, pe malul Oltului, s-a desfăşurat, în noaptea de duminică spre luni, o etapă a exerciţiului militar multinaţional SABER GUARDIAN 17, la care au participat peste 2.00 de militari NATO.

Pe întuneric, au fost construite două dintre cele trei poduri plutitoare peste care a trecut, mai apoi, cavaleria SUA.

Misiunea fost întârziată din cauza unor blindate americane care s-au blocat, iar localnicii nu au putut să iasă cu maşinile din curţi.

În cartierul Rîureni, populaţia a fost avertizată să nu circule cu maşinile persoanele in intervalul orar 20.00-4.00.

Programul nu a fost respectat, iar la ora 5.00 resticţia impusă pe DN 64 s-a prelungit.

Localnicii care plecau muncă nu au fost lăsaţi să iasă cu maşinile din curţi, iar unii nuntaşi care se întorceau spre case, în zori, au fost nevoiţi să facă un ocol de 3- 4 kilometri.

Exercițiul multinațional s-a desfășurat pe întuneric. Acolo unde a fost uitat câte un bec aprins, acesta a fost spart cu pietre.

La misiunea de traversare a unui curs de apă a cavaleriei SUA pe pontoane plutitoare au participat cei 2.500 de militari și peste 750 de blindate, taburi, camioane şi tot ce înseamnă tehnică militar de luptă terestră. Convoiul s-a întins pe 5 kilometri.

Primii care au construit podul plutitor au fost soldații români, care au folosit pontoane aflate în dotarea armatei din anii ’70. Cu toate astea, au avut un timp de execuție foarte bun -90 de minute.

Cel de-al doilea fost construit de nemți. Ajutați de o tehnică militară de ultimă generație, aceștia au avut nevoie de doar o jumătate de oră.

Cel de al 3-lea pod trebuia construit de americani, numai că – din cauza unui blindat care a încurcat circulația pontoanele – aceștia nu au mai ajuns pe malul Oltului.

Misiunea a fost întâziată cu câteva ore.

Au existat și două mici incidente. O mașină a fost avariată și un gard a fost rupt.

Cei mai fericiți de exerciţiul militar NATO au fost copii care şi-au petrecut noaptea pitiți după garduri să vadă blindatele şi să salute soldații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS