Confidenţialitate

Val de reacții negative privind propunerea de examen pentru intrarea la colegiile naționale. „Nu contribuie la combaterea inegalităților sociale” | AUDIO

Val de reacții negative la unele propuneri privind intrarea la liceu. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, contestă propunerea Ministerului Educației ca așa zisele licee bune, colegiile naționale, să organizeze admiteri proprii înainte de Evaluarea Națională, examenul național de intrare la liceu.

Federația a lansat astăzi un sondaj național adresat mai ales celor care au copii de gimnaziu sau liceu, iar președintele organizației transmite că este important ca măcar câteva zeci de mii de părinți să-și exprime părerea în plin proces de consultare publică pentru noua lege a Educației.

Iulian Cristache: „Actuala evaluare națională asigură transparență și egalitate de șanse”

„Prin actuala evaluare națională se asigură transparență, egalitate de șanse și nu mai apar acele semne de întrebare referitoare la cine face meditații cu cine pentru că vor fi elevi care vor face meditații cu profesorii din aceste colegii și vor fi categoric avantajați. Unde se verifică, în ce centre de evaluare. Până la urmă tot cei mai buni elevi în această evaluare națională ajung la aceste colegii și considerăm că nu este absolut deloc normal să vorbim despre încă o dată în calendar”, a spus Iulian Cristache.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Organizația Salvați Copiii cere Ministerului Educației să renunțe la posibilitatea colegiilor naționale de a organiza examene proprii de admitere

Instituția susține că Proiectul Legii învățământului preuniversitar nu contribuie la combaterea inegalităților sociale și teritoriale din sistem.

În plus, Salvați Copii cere Guvernului să stabilească anual un cuantum al burselor școlare și criterii de acordare a lor, fără ca primăriile și școlile să poată interveni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rezultatele examenului de titularizare: Mai mult de jumătate dintre candidați nu au obținut note de trecere