Confidenţialitate

Val de aer cald în România în următoarele 2 zile. Explicația ANM pentru cele 30 de grade Celsius. AUDIO

Administrația Națională de Meterologie anunță că un val de aer cald va cuprinde și țara noastră în următoarele două zile. Temperaturile maxime vineri vor ajunge în sudul țării și la 33 de grade – normalul perioadei ar fi de 25 de grade Celsius.

„Este vorba despre o masă de aer cald ce s-a extins peste Spania, sudul Franței, a cuprins și Europa Centrală, iar acum și partea de sud-est a continentului va avea parte de o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Cald va fi în întreaga țară și joi, temperaturi de 30-31 de grade Celsius în Oltenia, Muntenia, Moldova, iar cea mai caldă zi ar fi într-adevăr ziua de vineri când în partea de sud a țării va atinge temperaturi maxime de 32-33 de grade Celsius, iar în București – temperatura maximă de 32 de grade Celsius”, a explicat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

De vineri seară, vremea devine instabilă

La început, în nordul țării, apoi averse sunt anunțate și în restul regiunilor pe parcursul weekendului.

„Ne așteptăm ca vineri vremea să devină instabilă în jumătatea de nord a țării, sunt așteptate ploi, frecvente descărcări electrice și vijelii și chiar căderi de grindină. Se întâmplă astfel de situații atunci când se instalează o masă de aer cald. Dinspre Europa Centrală urmează să vină o masă de aer mai rece și, ca urmare, instabilitatea atmosferică se va accentua vineri în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă și duminică și-n partea sudică, de aceea temperaturile vor scădea ușor sâmbătă și duminică, nu vor mai depăși la amiază 30 de grade Celsius”, a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Siberia, afectată de incendii uriașe. Autoritățile au declanșat stare de urgență | VIDEO