Confidenţialitate

Siberia, afectată de incendii uriașe. Autoritățile au declanșat stare de urgență | VIDEO

Siberia este lovită de incendii de pădure „teribile” scrie UNIAN – agenție de știri ucraineană, cu sediul la Kiev. Taigaua din Minusinsk arde de o săptămână din cauza sistemului ecologic distrus și din cauza defrișărilor „barbare” de pe urma cărora China primește lemn rusesc.

Autoritățile au declarat stare de urgență în regiunea Minusinsk din Krasnoyarsk, acolo unde o suprafață de 250 de hectare a fost cuprinsă de flăcări, conform secretariatului de presă al guvernatorului din teritoriu.

„A fost introdusă starea de urgență în Minusinsk din cauza unui incendiu. În câteva ore am reușit să scăpăm de amenințare, însă focul s-a întins pe o suprafață de 250 de hectare”, se arată în comunicatul oficialilor.

Toate resursele și forțele Ministerului de Urgențe – pompieri, poliție, voluntari și municipalități – au fost mobilizate pentru a stinge incendiul, însă situația a fost complicată de rafelele puternice de vânt.

Peste 150 de persoane și aproximativ 40 de echipaje speciale sunt încă implicate în operațiune, transmite RIA Novosti.

UNIAN scrie că: „Dar pentru Putin este mai importantă Ucraina. Nu-i pasă de Taiga și de ceea ce se află dincolo de Urali. Se vor descurca pe cont propriu”.

Sursa foto: Telegram / Captura foto Telegram UNIAN

Citește și: Zelenski: Acțiunile ocupanților nu fac decât să izoleze Rusia de restul lumii. FOTO