Confidenţialitate

Vaccinarea președintelui Klaus Iohannis a alimentat creativitatea românilor | GALERIE FOTO

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID vineri dimineață, momentul fiind transmis în direct de televiziuni și pe rețelele sociale.

Administrația Prezidențială a făcut rapid publice și fotografiile care surprindeau momentul vaccinării anti-COVID a președintelui României, iar apoi acestea au alimentat un val de glume și meme, pornind de la alura sportivă pe care o arată Klaus Iohannis.

Europa FM a adunat câteva dintre cele mai viralizate reacții de după vaccinarea președintelui Klaus Iohannis:

Vlad Petreanu, realizatorul emisiunilor Deșteptarea și Avocatul Diavolului de la Europa FM, a avut una dintre cele mai rapide și intens comentate reacții, pe Facebook: ”Și noi care credeam că se plictisește la Cotroceni”.

Ambasada Suediei de la București a intrat rapid în joc, în stilul caracteristic:

”Eu o să fac doar testul PCR de covid, că nu trebuie să mi dau jos cămașa”, a comentat, pe Facebook, și Sebastian Lăzăroiu, sociolog și politolog, fost consilier prezidențial, care a deținut și funcția de ministru al muncii în Guvernul Emil Boc.

Jurnalistul Claudiu Pândaru face un joc de cuvinte pentru a marca momentul vaccinării anti-COVID: ”brand de țară”.

Specialistul în rețelel sociale, Lucian Popescu, aflat în spatele conturilor Untold și Neversea, a avut o reacție scurtă și cuprinzătoare pentru forma în care s-a prezentat Klaus Iohannis la vaccinare:

Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, s-a vaccinat anti-COVID, vineri, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Cu câteva zile în urmă, șeful statului declara că vaccinarea reprezintă singura soluţie de a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an.

”De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economică a economiei şi evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educaţie şi economie”, spunea președintele Iohannis.

Iohannis a explicat și de ce ales să fie vaccinat în etapa a doua, care începe vineri, după imunizarea cadrelor medicale:

„Decizia a fost să fie vaccinat în primul rând personalul medical, și acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu nici premierul să ne băgăm în față, ar fi fost probabil mesajul greșit. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri, 15 ianuarie”, a declarat președintele Klaus Iohannis zilele trecute.