Confidenţialitate

Urmează-ți Visul | Ascultătorii Europa FM și-au unit forțele și o sprijină pe Mădălina să înceapă o nouă viață, în Timișoara – VIDEO

Mădălina nu a avut certificat de naștere până la vârsta de 8 ani, și abia la 9 ani a putut să se înscrie la școală.

Deși a avut o copilărie în care se adăpostea împreună cu tatăl ei într-un subsol de bloc sau într-o rulotă abandonată, fata a început să scrie poezii înainte de a merge la școală.

Acum, Mădălina și tatăl ei locuiesc într-un centru social al Federației Caritas. Copila a terminat clasa a VIII-a cu note de 10 pe linie și cu media de admitere la liceu 8,16.

Acum își dorește să urmeze cursurile unui liceu în Timișoara, unde își va petrece următorii patru ani.

Cu ajutorul partenerilor noştri OMV PetromMădălina a reuşit să vadă tipărit primul său volum de poezii, dar şi lansarea cărţii, eveniment care s-a petrecut în librăria Diverta, din Centrul Vechi.

“Pentru mine a fost de necrezut! N-aș fi îndrăznit să visez la așa ceva, nu m-aș fi gândit că o să se întâmple vreodată, să fie atâția oameni prezenți. Mai ales să simtă și ei emoția pe care o simt eu când scriu”, a spus Mădălina despre lansarea primei sale cărți, “Un suflet care zboară”.

Mădălina visează să urmeze cursurile unui liceu din Timişoara, oraș în care trebuie să se descurce din salariul minim pe economie al tatălui. Tocmai de aceea, OMV Petrom i-a oferit Mădălinei o bursă de studii de 400 de lei, lunar, pentru toţi cei patru ani de liceu.

În urma reportajului Europa FM din campania Urmează-ți Visul, Mădălina are promisiunea unui cunoscut teatru din București, care nu a dorit să-i fie pomenit numele, că va fi sprijinită, cel puțin patru ani, cu plata chiriei în Timișoara, dar și a facturilor.

Actorii, impresionați de povestea copilei, de lupta pe care o duce cu viața și optimismul cu care merge mai departe, oricât de multe obstacole ar întâlni, și-au luat angajamentul să o ajute pe Mădălina, lună de lună, pe toată perioada liceului.

“E incredibil, dar, în același timp, atât de uman că îți dă fiori. Nu mă gândeam niciodată că niște oameni, aparent necunoscuți, ar dori să facă atâtea pentru cineva străin, până la urmă. Sper să pot să le mulțumesc cumva”, mărturisește Mădălina.

Tabăra internaţională în Anglia, unde Mădălina ar fi trebuit să meargă în vacanța de vară, este reprogramată pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom