Confidenţialitate

Urmează-ţi Visul | După o copilărie trăită într-un subsol de bloc, Mădălina a reuşit să vadă tipărit primul său volum de poezii – VIDEO

Mădălina visează să devină profesoară și scriitoare. Talent are cu carul și drept dovada, până acum a scris câteva sute de poezii. Are 16 ani şi a început să scrie poezii înainte de a merge la școală.

Până acum câţiva ani, fata se adăpostea împreună cu tatăl ei într-un subsol de bloc sau într-o rulotă abandonată.

– Ce înseamnă poezia pentru tine? – E cea mai frumoasă formă de libertate. Sunt atâtea stări și atâtea emoții… vreau să le las acolo. Cred că, poate, e modalitatea prin care pot să devin nemuritoare. Prin ce las în urmă, pot să devin nemuritoare”, consideră Mădălina.

Ascultătorul nostru Andrei Popescu, reprezentant al Asociaţiei RO100 Timişoara Edu, îi oferă Mădălinei tiparirea a 50 de exemplare a cărţii şi înscrierea la ateliere de lectură şi de îndrumare în scrierea de carte, unde se va întâlni cu scriitori cu experienţă.

De asemenea, Cezar Comănescu îi oferă Mădălinei colecţia de cărţi Jules Verne.

Cu ajutorul partenerilor noştri OMV Petrom, Mădălina a reuşit să vadă tipărit primul său volum de poezii, dar şi lansarea cărţii, eveniment ce va avea loc vineri, 14 februarie, la ora 19:00, în librăria Diverta, din Centrul Vechi.

Mădălina visează să urmeze cursurile liceului pedagogic din Timişoara, unde va trebui să stea la internat. Și mai apoi, la cămin, dacă va intra la facultate. Toate ar trebui plătite din salariul minim pe economie al tatălui. Tocmai de aceea, Mădălina va beneficia de o bursă de studii, de 400 de lei lunar, pentru toţi cei patru ani de liceu.

În vacanţa de vară, Mădălina va pleca într-o tabără internaţională în Anglia, în campusul St. Mary’s University, o universitate modernă, situată în Strawbery Hill, Twickenham, la 16 km de centrul capitalei britanice. Pe lângă cursurile de engleză, Mădălina va vizita, printre altele, Camden Market & Buckingham Palace, Oxford College şi tur la Oxford Castle, British Museum, Covent Garden, Leicester Square, Piccadilly Circus etc.

Mădălina şi tatăl ei vor ajunge şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde vor vedea piesa “Anonimul Veneţian”, în regia lui Ion Caramitru.

„Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom