Confidenţialitate

Urmează-ți visul: Copiii din Urlați, salvaţi de preotul Manuel Radu

În România anului 2018, trăiesc copii care au văzut cum arată un duș doar în poze sau, eventual, când au mers în vizită la rudele mai instărite.

Mulțumită preotului Manuel Radu, primesc mâncare caldă, haine, rechizite școlare și sunt ajutați să-și facă temele.

Centrul funcționează chiar în casa parohială, în vreme ce preotul și familia lui s-au mutat într-un apartament.

“Mă numesc Radu Manuel, sunt preot slujitor la biserica Sfinții Voievozi din orașul Urlați, iar visul meu cel mare este ca niciun copil să nu mai cunoască sărăcia”, se prezintă părintele.

Părintele Radu are în grijă 30 de copii. Provin din familii sărace, și o bună parte sunt crescuți de un singur părinte sau de bunici. În 2012, părintele Radu a înființat „Centru de zi Sfântul Stelian”, un loc în care copiii primesc mâncare, haine, rechizite și sunt ajutați să învețe.

Unul dintre cei 30 de copii este Mădălin. Are 13 ani și anul trecut a avut media generală 9,30. Joacă la echipa locală și este printre primii copii care ajuns la „Centrul Sfântul Stelian”.

Mădălin are 7 frați. Este cel mai mare copil al familiei și își ajută mama cât poate. Nu au banii de lemne și pe timpul iernii, dorm cu toții în două camere, spune mama lui Mădălin.

Alt copil pe care îl are în grijă părintele Radu este Andreea. Are 13 ani și face dansuri populare.

Într-o vreme mai făcea karate, chitară și canto. În același timp. Toate cursurile Andreei costau pe atunci cam 600 de lei, în condițiile în care mai are un frate și mama e plătită cu salariul minim. Așadar, vorbim de un efort financiar uriaș, dar spune mama Andreei, toate aceste experiențe o vor ajută pe fiica ei…

Și cum mama Andreei face eforturi mari și pentru a-i asigura un trai decent, nu are timp să își vadă fata cum crește. De fapt, Andreea își petrece cea mai mare parte a timpului la Centru.

Dacă i-ați vedea pe stradă, nu ați spune că Andreea, Mădălin și ceilalți copii din grijă părintelui Manuel Radu, provin din familii sărace.

Sunt îngrijiți, poartă haine noi și foarte important, zâmbesc mai tot timpul. “Centrul Sfântul Stelian” îi face să uite de necazurile de acasă și le oferă o în viață. Similară cu cea a copiilor cu care soarta a fost mai darnică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN